La pràctica del pàdel cada cop té més adeptes al Berguedà. Un dels esports de moda del moment també ha arrelat a la comarca. Tot i que no s´han identificat els motius que justifiquen l´augment del nombre de persones interessades en la pràctica del pàdel al Berguedà, més enllà d´haver-se convertit en un esport que està de moda, la xifra de jugadors no para de créixer.

Aquesta febre pel pàdel també es fa visible amb el creixement del nombre de pistes per a la seva pràctica. El darrer any, la comarca ha triplicat el nombre de pistes de pàdel. Actualment al Berguedà hi ha dotze pistes concebudes per a la pràctica d´aquest esport: tres de propietat municipal a Berga, Vilada i la Pobla de Lillet; i nou d´empreses privades: quatre al Càmping Berga Resort, quatre al Pàdel Indoor Berguedà i una al Càmping Gironella. A més es preveu la construcció de noves pistes els propers anys.

Just ara fa un any que el polígon de la Valldan disposa d´un espai per a la pràctica d´aquest esport. Les instal·lacions de Pàdel Indoor Berguedà permeten als aficionats al pàdel jugar en unes pistes tancades i condicionades per desenvolupar-hi entrenaments i competicions reglades. Carles Vall, un dels socis del projecte, assegura que van apostar per aquesta iniciativa al Berguedà perquè «era una necessitat». Assegura que cada vegada hi ha més afició al pàdel, «segurament perquè és un esport fàcil i que més o menys tothom, encara que no hi hagi jugat mai, pot aprendre´n ràpidament». Vall calcula que setmanalment passen per les pistes de la nau adaptada al polígon de la Valldan al voltant d´unes quatre-centes persones. En aquest sentit assegura que el pàdel «és un esport social». És a dir, «que més enllà de la pràctica esportiva va acompanyat d´una estructura al darrere. Els que vénen a jugar també busquen una part de relació entre els jugadors, de poder fer un cafè després, sopar... o el que sigui». En el cas de Pàdel Indoor s´ha optat per oferir aquesta estructura, que asseguren que continuarà creixent properament. Els socis d´aquesta iniciativa tenen previst, també, construir noves pistes properament.

Segons Vall, el pàdel també és un atractiu per als turistes que visiten la comarca. «Cada cop ve més gent perquè sap que a banda de fer oci o turisme, pot continuar la pràctica de pàdel que ja fa habitualment durant la setmana». De la mateixa manera ho veuen els responsables del càmping Berga Resort i del Càmping Gironella. Tots dos tenen instal·lacions per a la pràctica de pàdel que han construït, principalment, arran de la demanda dels seus clients. Joan Barniol, promotor del càmping Berga Resort, explica que fins fa un any només tenien dues pistes. «Vam decidir fer-ne més perquè la gent ens ho demanava», explica, «és un esport que és fàcil d´entrar-hi i que està agafant terreny al tennis, que ha perdut seguidors», opina. «Una part dels campistes que vénen a casa nostra volen piscina i pàdel, doncs els ho hem d´oferir», ha afegit. A més, explica que les pistes també tenen usuaris berguedans. El mateix opina Lluís Barniol, del Càmping Gironella, que assegura que la pista de pàdel «és un servei més que oferim als clients, perquè majoritàriament són els que l´utilitzen».

La zona esportiva municipal de Berga Antoni Sabata també té una pista de pàdel que gestiona el Berga Tennis Club. Segons Jordi Costa, membre de la junta de l´entitat, els darrers anys aquest esport ha agafat embranzida i calcula que la meitat dels 240 socis que hi ha actualment al club només practiquen pàdel. «El pàdel és més fàcil que el tennis i de seguida que hi jugues ja pots gaudir-ne, en canvi amb el tennis costa més», ha apuntat.