El que havia estat l'institut Sant Tomàs d'Aquino i la seu de l'Escola d'Art i Disseny ja és l'espai polivalent Sant Tomàs, que aplega el Banc dels Aliments de Gironella, l'arxiu municipal, l'aula de música associada i estances per albergar nous emprenedors i també entitats del poble. Ahir al migdia, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va visitar l'edifici acompanyada del batlle de la vila, David Font, i els regidors de la corporació, així com també un nombrós grup de veïns.

Ahir es va viure una matinal de portes obertes del remodelat edifici construït a la dècada dels 70 del segle XX gràcies a una inversió de 240.000 euros que hi ha fet l'Ajuntament de Gironella.

L'alcalde, David Font, va explicar que s'ha prioritzat donar ús a espais municipals que estaven buits o amb poca activitat com aquest immoble. "Es tracta de donar vida a allò que tenim, no té sentit que creem noves infraestructures sense donar utilitat a les que ja tenim". La remodelació que s'hi ha dut a terme serveix "per donar resposta a una necessitat de les entitats", perquè posa fi a les condicions de precarietat que patia l'immoble. El batlle va destacar que s'ha optat perquè els espais de l'edifici siguin oberts, perquè els representants de les entitats i els usuaris en general "puguin compartir experiències i, per què no?, fer projectes plegats".

Un dels serveis que acull l'immoble és el Banc d'Aliments, que s'ha ampliat a causa de la demanda. El dirigent local va dir que "tant de bo no hagués d'existir, però mentre hi hagi aquesta necessitat nosaltres hem de donar-hi resposta". Font va informar de la voluntat que d'aquí a uns mesos s'hi puguin començar a oferir aliments frescos. Les entitats i altres usuaris podran entrar progressivament a l'espai les properes setmanes, quan s'enllesteixin del tot les petites actuacions que la brigada municipal està acabant de portar-hi a terme.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va declarar que es tracta d'un espai que "té un valor pel que fa a la cohesió i la convivència que és imprescindible". Així mateix, va destacar la polivalència de l'equipament, i el fet que s'hi puguin ubicar diferents entitats que, amb la remodelació de l'espai, "podran desenvolupar la tasca que estan duent a terme en unes condicions millors".