La plataforma anti-TTIP al Berguedà continua l´activitat que va iniciar des de la seva constitució. Els seus membres asseguren que hi ha diverses línies de treball per compartir i debatre amb la ciutadania els efectes negatius d´aquest acord transatlàntic. El primer que han escollit per posar al damunt de la taula és el de la sobirania alimentària. Asseguren que aquesta sobirania serà impossible amb el model de globalització que planteja el nou tractat del comerç.

Per parlar-ne han organitzat xerrades, taules rodones i tallers que van iniciar-se ahir amb la presència a Berga de diversos membres de les plataformes anti-TTIP de diversos punts del territori. L´objectiu era posar al damunt de la taula com afectarà el nou tractat a Catalunya i també al Berguedà, principalment en el sector de la producció i la distribució alimentària.

Les activitats continuen aquest dissabte al matí, al passeig de la Indústria, on s´han organitzat diversos tallers per a l´autogestió. Des d´un taller per aprendre a elaborar productes per a la higiene personal, com sabons, pasta de dents, desodorant; fins a un taller de forns de fang i pa, per poder elaborar el pa a casa; o un altre sobre cervesa artesana.

A la tarda, a partir de les 5 i a la plaça Viladomat, s´iniciarà la taula d´experiències sobre sobirania alimentària, on participarà la cooperativa de productes i consumidors La Paca, del Baix Llobregat; el projecte Ecoxarxa, del Bages; de Guipúscoa, BasHerri; una iniciativa institucional relacionada amb la sobirania alimentària, de l´Ajuntament de Navàs; i les cooperatives i associacions de consum del Berguedà: la Pallofa i les Druides.

En acabat, s´ha organitzat una taula rodona amb productors i distribuïdors de la comarca interessats amb l´objectiu de crear xarxa i debatre sobre quines línies de treball es poden seguir per aproximar-se a una sobirania alimentària al Berguedà. Demà les propostes continuaran amb un mercat de proximitat també a la plaça Viladomat i un dinar popular per recollir les conclusions.