Marc Piqué i Bosch, estudiant de cuina de Manresa, i Raquel Calsina i Galán, estudiant de comunicació i indústries culturals de Piera, són els nous hereu i pubilla de la Catalunya Central.

La pluja no va aigualir la festa i l'església de Santa Eulàlia de Gironella es va omplir de gom a gom, ahir a la tarda, durant l'acte de proclamació dels representants del pubillatge de les comarques centrals. En l'edició d'enguany s'hi han presentat una vintena de candidats del Bages, l'Anoia, el Berguedà i el Solsonès. Ahir, durant el matí, hereus i pubilles van fer diverses proves que van ser valorades per un jurat específic.

Després d'un dinar en comunitat i amb els nervis a flor de pell, va arribar el moment de la veritat. L'església va acollir hereus, pubilles, dames i fadrins d'arreu de Catalunya, autoritats locals i nacionals, amics, familiars i veïns dels candidats que no es van voler perdre la proclamació dels nous joves que representaran les comarques centrals pel territori català.

A banda de Marc Piqué i Raquel Calsina, també va proclamar-se Laura Santamaria, de Manresa, primera dama; Martí Coral, de Piera, primer fadrí; Míriam Oro, de Sant Vicenç de Castellet, segona dama; i Josep Pla, de la Valldan, segon fadrí.

L'acte, que inicialment s'havia previst a les roques del Pont Vell i que la pluja va obligar a traslladar-lo sota cobert, també va servir per acomiadar els que durant el darrer any han ocupat aquests càrrecs: Anna Rovira, Marta Serran, Anna Ferrer, Eduard Pladellorens, Pau del Pozo i Xavier Mas. La cerimònia va ser especialment emotiva per a ells, i també per als nous representants, que van mostrar-se sorpresos quan van sentir el seu nom. Les veus del Grup Vocal V9 van acompanyar musicalment l'acte organitzat per l'Ajuntament de Gironella i el Foment de les Tradicions Catalanes.