El pavelló de Suècia de Berga acull aquest divendres la sisena Jornada d'atenció Primària al Món Rural, un espai de debat que organitza el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pediatria (SCP) i l´Associació d´Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) que any rere any aplega professionals del sector sanitari especialitzats en pediatria, però també d'altres col·lectius implicats com el de l'educació, a banda del públic en general. En aquesta edició les jornades se centren en la salut comunitària.

Els impulsors de la jornada, la Dra. Maria Gassó i Dr. Josep Maria Benet, asseguren que la salut comunitària ha esdevingut en els darrers anys un dels àmbits prioritaris de l´atenció primària. Durant les sessions d'aquest divendres es podran conèixer de primera mà algunes experiències que s´estan duent a terme a diferents municipis de Catalunya i que es basen en la creació de xarxes locals en què participen diferents agents de la comunitat (no exclusivament de l´àmbit sanitari) per treballar en la millora de la salut de la població.

Professionals de quatre equips d´atenció primària (EAP) presentaran els projectes de salut comunitària que actualment estan desenvolupant al seu territori.