L'Ajuntament de Berga ha reduït la factura elèctrica municipal i ha estalviat 90.000 euros el 2015. L'estalvi s'ha aconseguit gràcies a la reducció de consums, la supressió de comptadors que no es feien servir, la unificació de comptadors en llocs on n'hi havia dos, la reducció de potències i el canvi d'enllumenat del polígon, segons han explicat a Regió7 fonts municipals.

En un comunicat, fonts del govern berguedà afirmen que el consistori fa un seguiment de la facturació elèctrica "per conèixer detalladament quin és el comportament energètic dels edificis i de l'enllumenat municipal per poder disposar d'informació que permeti actuar en l'estalvi i l'eficiència energètica".

Les mateixes fonts han indicat que d'acord amb la informació facilitada per part del Sistema d'Informació Energètica (SIE), el consum elèctric municipal ha estat de 2.661.058 kWh el 2015, el 7,4% inferior al de l'any anterior. El consum elèctric s'ha reduït tant en l'enllumenat com als equipaments.

El 52% dels consum elèctric municipal és dels edificis, mentre que el 48% correspon a l'enllumenat públic. La distribució dels consums d'immobles municipals és del 18% en els equipaments culturals, seguits dels educatius (17%), els esportius (15%) i els d´oficines (13%).

La factura elèctrica municipal va ser de 490.397 euros l'any passat, el que equival a 29,1euros per habitant. Aquest cost és el 15,5% inferior al de l'any anterior, "disminució assolida gràcies a la reducció del consum i dels preus de l'energia".