El grup municipal de Convergència a Berga ha emès un comunicat per posicionar-se contra la decisió de la CUP de no assistir als actes religiosos de la Patum, una postura que el partit "no compareix". També obre la porta a debatre sobre si el programa de la festa ha de ser de pagament en la propera edició.

En el comunicat, CDC assenyala que "vivim en un estat aconfessional, però això no treu que els governs -a tots els nivells, també el local- no hagin de complir amb les seves funcions, una de les quals és fer costat a la ciutadania". Precisament, afegeix el text, "aquest ha estat sempre el sentit de fer la Corporació present en els actes religiosos de la Patum: acompanyar els berguedans en una de les celebracions principals del calendari litúrgic. Això, més la continuació d´una tradició centenària, i més el reconeixement dels orígens religiosos de la nostra Festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat".

El partit considera que "no cal ser creient per assistir a alguna de les misses dels dies de Corpus" i recorda que "L´alcalde Badia Serra, en el temps de la República, va acudir als oficis de Corpus tot i ser un destacat crític de l´Església".

Els convergents també fan notar que "els mateixos regidors de la CUP comparteixen aquest raonament quan -com han fet en més d´una ocasió- assisteixen a funerals religiosos de prohoms berguedans. En canvi, davant de la Patum no mantenen el mateix criteri".

D´altra banda, pel que fa a la novetat d´enguany de fer pagar el programa de la Patum, CDC proposarà que es revisi de cara a la Patum de l´any vinent. "Haurem de debatre si editar i distribuir el programa ha de considerar-se prioritari o no i, en qualsevol cas, proposarem que es busqui un patrocinador específic per al programa i que s´estudiï la possibilitat de substituir la bustiada per una recollida en mà en dependències oficials. D´aquesta manera, el programa de Patum no tindria cap cost per a l´Ajuntament", afirma el partit.