Després d'una primavera fresca i plujosa, aquesta Patum vindrà marcada per la pujada de la temperatura: si dilluns la temperatura màxima a Berga no va arribar a 20 ºC i aquest dimarts els ha superat lleugerament, es preveu que divendres superi clarament els 25 ºC i fins i tot s'acosti als 30 ºC.

Dimecres 25 de maig: cel variable, sense pluja. La temperatura començarà a pujar i superarà clarament els 20 ºC a migdia. La nit serà molt menys fresca que aquestes últimes i durant el Passacarrers la temperatura anirà baixant des d'uns 20 ºC fins a poc menys de 15 ºC.

Dijous 26 de maig: es tornaran a alternar el sol i els núvols més aviat prims, sense pluja. La temperatura màxima voltarà els 25 ºC i la nit serà força agradable, amb més de 15 ºC.

Divendres 27 de maig: temperatura d'estiu, fregant els 30 ºC de màxima i nit agradable. És possible que hi hagi mala visibilitat i vagin apareixent núvols. Al vespre podrien arribar a caure quatre gotes de fang.

Dissabte 28 de maig: més núvols, però encara amb temperatura alta per l'època. No es descarta algun ruixat a la tarda o vespre.

Diumenge 29 de maig: la temperatura començarà a baixar i serà un dia variable, amb força sol al matí i alguns núvols a la tarda. Sembla que podria caure algun ruixat, però falten 5 dies i la predicció encara és poc fiable.

En resum, Patum càlida i sense pluja fins divendres, amb més núvols i potser algun ruixat entre dissabte al vespre i diumenge.