Per vuitè any consecutiu, l'Ajuntament de Berga ofereix a les persones amb mobilitat reduïda un espai i serveis adaptats perquè puguin veure en directe la festa. Fonts municipals han informat que enguany hi participaran un total de 100 persones, una quinzena de les quals van en cadira de rodes. Amb els acompanyants seran 146 persones. El nombre de participants és molt semblant al del 2015, "fet que ha provocat que alguns dies hagi estat complicat donar resposta a tota la demanda". Una de les novetats del dispositiu d'enguany és que "s'obrirà tots els dies de Patum a la plaça, incloses les dues infantils", han indicat les fonts esmentades.

Repartit entre els diferents dies de la Patum, dijous, a la Patum de lluïment, hi haurà 36 persones, i a la completa n'hi haurà 27 més. A la Patum de lluïment infantil i a la infantil completa hi haurà 25 persones.

Pel que fa a diumenge, a la Patum de lluïment hi haurà 35 persones i a la completa 23.

Enguany, diverses entitats de persones amb diversitat funcional i de persones grans tornaran a gaudir de la Patum, algunes de les quals són de la Llar-Residència de l'Associació Pro-Disminuïts Psíquics del Berguedà i de la Fundació AMPANS. Aquest any s'hi han afegit la Residència Montmartí de Puig-reig i el Centre de Dia Cim d'Estela de Berga.