L'Ajuntament de Gironella ha augmentat el 25% les subvencions per a material i llibres escolars de cara al proper curs escolar, segons ha fet públic el consistori. En la tercera convocatòria d'aquests ajuts s'arribarà a un import màxim de 8.000 euros.

L'executiu local exposa que ha decidit augmentar la dotació dels ajuts "conscient de la problemàtica que pot suposar per a algunes famílies del municipi l'adquisició de llibres i material escolar". Aquestes ajudes tenen per objectiu "facilitar que tot l'alumnat del municipi disposi del material necessari per al proper curs escolar".

L'alcalde, David Font, ha explicat que l'objectiu "és l'atorgament d'ajuts per materials i llibres als alumnes empadronats a Gironella i que estiguin matriculats en centres públics o privats concertats d'educació infantil, primària o secundària obligatòria a famílies en situació de necessitats socials o econòmiques".

Per donar aquestes ajudes s'agafarà com a referència els criteris econòmics i socials i l'import de les ajudes variarà en funció de la situació de cada sol·licitant i el cost dels llibres o material escolar.

Fonts municipals han explicat que el termini per presentar sol·licituds a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, en horari d'atenció al públic, finalitzarà el proper 27 de juny de 2016. Les bases es poden consultar al web www.gironella.cat. Hi han afegit que serà necessari que el pare, mare o tutor legal de l'alumna "col·labori amb el centre o AMPA en el projecte de socialització de llibres, en cas que el centre el porti a terme".