Els controls d´alcoholèmia que els Mossos d´Esquadra van realitzar la nit de dijous a divendres a tots els conductors que provenien de la Patum van donar un dels percentatges més baixos dels úlitms anys: un de cada 100 conductors controlats va donar positiu a la prova de l´etilòmetre.

Com cada any, el dispositiu es va muntar a l´autovia C-16, a la calçada en sentit Manresa. Segons ha informat l´Ajuntament de Berga, els Mossos d´Esquadra van realitzar durant la nit de dijous a divenres un total de 750 proves. D´aquestes, només set van donar un resultat positiu, la qual cosa significa un 0,93% del total.

A més, d´aquestes set, només una va donar un valor superior als 0,60 mg/l, cosa que va merèixer una imputació penal. La resta d´alcoholèmies, entre els 0,25 i els 0,60, van ser per denúncia administrativa. També es va denunciar un conductor per consum de drogues.

Per comparar-ho amb el dijous de Corpus de l´any passat, els Mossos van fer llavors 617 proves i van denunciar 17 conductors per alcoholèmia, la qual cosa va signirifcar un percentatge del 2,75%.

D´altra banda, en el marc de la Patum, els Mossos van denunciar una persona a la qual van intervenir una arma. També van aixecar quatre actes per possessió de drogues. Per part de la Policia Local, els agents, en qualitat de polciia administrativa, van sancionar tres establiments públics de la ciutat.