Tot està a punt perquè, aquest dissabte, els gegants posin la cirereta final al pastís dels actes commemoratius dels 150 anys dels gegants vells i els 125 dels nous. En el primer salt d´aquesta nit, les dues parelles de gegants ballaran al ritme d´una cançó de Bruce Springsteen, arranjada pel compositor berguedà Sergi Cuenca: 'If I Should Fall Behind'.

Aquest arranjament es tocarà per primera i única vegada aquesta tarda. Fonts de la comparsa han explicat que, abans de la cançó, membres de la companyia Anònim Teatre interpretaran un text elaborat pel seu director, l'escriptor berguedà Jordi Cussà, que farà possible que els gegants interactuïn i parlin. Hi haurà també un muntatge audiovisual amb una posada en escena a la plaça de Sant Pere que s´ha volgut mantenir en secret fins que arribi el moment.

Fonts de la comparsa han indicat que tot està a punt i que estan segurs que el muntatge no deixarà indiferent. Sobre la possibilitat que hi hagi una xiulada (comentada en les darreres hores anònimament a través de les xarxes) no és una qüestió que els preocupi en excés. «No ens fa patir una xiulada. La posada en escena que hem preparat serà impactant i creiem que la gent valorarà l´esforç i la feina que s´ha fet», ha assegurar Pere Gendrau portaveu de la comparsa.»Creiem que a la gent li agradarà i que potser sí que hi pot haver algú que xiuli, però que majoritàriament aplaudiran». Ha indicat que a mesura que han anat celebrant l´ampli ventall d´actes programats per commemorar l´efemèride han anat rebent comentaris positius dels ciutadans. «La gent valora l´esforç i la feina que hi ha darrera». Gendrau ha recordat que 'If I Should Fall Behind' té una estructura molt similar a la d´un ball de gegants i musicalment «lliga amb la festa».