L'hospital de Berga oferirà un nou servei d'ajuda psicooncològica

Ho farà possible l'entitat AECC-Catalunya contra el Càncer i es presenta dimecres 1 de juny al pavelló de Suècia

31.05.2016 | 12:33

L'entitat privada sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha signat un conveni amb l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga per oferir un nou servei d´ajuda psicològica als pacients oncològics del centre sanitari.

Fonts de l'Ajuntament de Berga han explicat que aquest servei «serà possible gràcies a un conveni signat entre les dues parts i que permetrà comptar amb la dedicació de 23´5 hores setmanals d´un professional psicooncòleg que oferirà orientació i assessorament, eines terapèutiques per afavorir l´adaptació del pacient i familiars davant la malaltia i el tractament de possibles trastorns psicològics així com també suport als professionals que integren l´equip assistencial d´oncologia del hospital».


La presentació d´aquest nou servei es farà dimecres dia 1 de juny i comptarà amb l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la representant de la Fundació Hospital Sant Bernabé, doctora Anna López, i la directora de RRII de l´AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, Mª Àngels Ayra. Ha destacat que «es tracta d´un servei que funciona molt bé a altres localitats i altres hospitals i que té l´objectiu de millorar la qualitat de vida del malalt de càncer i dels familiars més propers, reduint les possibles alteracions emocionals, relacionals i socials que poden sorgir com a conseqüència de la malaltia».

Durant la presentació del servei, que es farà demà dimecres dia 1 de juny a les 5 de la tarda al Pavelló de Suècia (carrer de la Colònia Escolar, 2) s´oferirà una conferència divulgativa a càrrec de la psicooncòloga de l´AECC, Mariona Vilaclara, sota el títol «Aspectes Psicosocials del Càncer».

L'AECC és una entitat social d'àmbit nacional i privada, sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 18.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 200.000 socis. El treball de l´AECC es desenvolupa sota una filosofia de col?laboració i suport mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l'Associació. Tot sota els principis d'ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.
L'AECC de Barcelona, amb seu a la Gran Via de l'Hospitalet, 199-203 (2a. Planta, Accés C) de l'Hospitalet del Llobregat - Barcelona, gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d'actuació. L'AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província. Els objectius principals de l'AECC - Catalunya Contra el Càncer són el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l'entitat; i el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient, una missió possible gràcies als programes de voluntariat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

La iniciativa ha crescut i aquest curs hi ha en marxa dotze grups instrumentals amb un total de...

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

L'Associació del Tèxtil Mèdic Sanitari aplega 14 empreses amb 360 treballadors i desenvolupa 19...

Enllaços recomanats: Premis cinema