L'entitat privada sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha signat un conveni amb l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga per oferir un nou servei d´ajuda psicològica als pacients oncològics del centre sanitari.

Fonts de l'Ajuntament de Berga han explicat que aquest servei «serà possible gràcies a un conveni signat entre les dues parts i que permetrà comptar amb la dedicació de 23´5 hores setmanals d´un professional psicooncòleg que oferirà orientació i assessorament, eines terapèutiques per afavorir l´adaptació del pacient i familiars davant la malaltia i el tractament de possibles trastorns psicològics així com també suport als professionals que integren l´equip assistencial d´oncologia del hospital».

La presentació d´aquest nou servei es farà dimecres dia 1 de juny i comptarà amb l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la representant de la Fundació Hospital Sant Bernabé, doctora Anna López, i la directora de RRII de l´AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, Mª Àngels Ayra. Ha destacat que «es tracta d´un servei que funciona molt bé a altres localitats i altres hospitals i que té l´objectiu de millorar la qualitat de vida del malalt de càncer i dels familiars més propers, reduint les possibles alteracions emocionals, relacionals i socials que poden sorgir com a conseqüència de la malaltia».

Durant la presentació del servei, que es farà demà dimecres dia 1 de juny a les 5 de la tarda al Pavelló de Suècia (carrer de la Colònia Escolar, 2) s´oferirà una conferència divulgativa a càrrec de la psicooncòloga de l´AECC, Mariona Vilaclara, sota el títol «Aspectes Psicosocials del Càncer».

L'AECC és una entitat social d'àmbit nacional i privada, sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 18.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 200.000 socis. El treball de l´AECC es desenvolupa sota una filosofia de col€laboració i suport mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l'Associació. Tot sota els principis d'ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

L'AECC de Barcelona, amb seu a la Gran Via de l'Hospitalet, 199-203 (2a. Planta, Accés C) de l'Hospitalet del Llobregat - Barcelona, gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d'actuació. L'AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província. Els objectius principals de l'AECC - Catalunya Contra el Càncer són el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l'entitat; i el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient, una missió possible gràcies als programes de voluntariat.