LLUÇANÈS

La rotonda de la carretera de Sabadell a Pinós costarà 400.000 euros

Presenten públicament el projecte que ha de millorar la seguretat en aquest tram de Prats de Lluçanès

01.06.2016 | 12:37

El diputat d´Infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega; el gerent del mateix departament, Vicenç Izquierdo, i l´alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, han presentat públicament el projecte de rotonda a la cruïlla de les carreteres de Sant Feliu Sasserra, la de Pinós i el carrer de Josep Cirera a la Sala de Plens de Cal Bach.

Isaac Peraire ha obert l'acte tot exposant els motius de la xerrada i explicant el procés de treball iniciat el passat setembre del 2015 per l'Ajuntament de forma conjunta amb la Diputació. Ha remarcat també el suport polític unànime per tirar endavant aquest projecte després que el grup municipal a l´oposició, CiU, presentés una moció per tirar endavant una rotonda al punt indicat en l´últim ple celebrat el passat 27 d´abril. Amb la construcció de la nova infraestructura se solucionaran diverses mancances detectades per l'Ajuntament i traslladades a la Diputació de
Barcelona, que les ha estudiat i treballat: L´excés de velocitat en aquest punt d´entrada al poble, la mala la visibilitat en la sortida amb pendent des del carrer de Josep Cirera, la mala connexió amb el camí de Sant Sebastià, el mal ús amb maniobres de canvi de sentit en aquest tram i la manca de passos de vianants en una zona molt concorreguda per a la pràctica esportiva.
Jordi Fàbrega ha destacat que la rotonda no es tracta d´un caprici si no d´una necessitat per a millorar la seguretat viària i la dels vianants en aquest punt d´entrada al sud-oest del municipi.
La presentació pública, que posa en relleu la voluntat de l´equip de govern tant de Prats com de la Diputació de tirar endavant amb processos participatius perquè les diverses parts implicades puguin aportar-hi la seva visió, ha acabat amb el vistiplau de tots els veïns assistents després de fer diverses apreciacions.

Jordi Fàbrega ha detallat que, a hores d´ara, la creació de la rotonda s´estima que tindrà un cost màxim de 400.000 euros, dels que la Diputació n´assumirà 300.000 i la resta, l´Ajuntament de Prats de Lluçanès. El diputat ha insistit en què hi pot haver una rebaixa econòmica a mesura que avanci la redacció i creació del projecte i que tota rebaixa econòmica suposarà un estalvi en la inversió que hagi de realitzar el
Consistori, segons s´ha estipulat per conveni.

Vicenç Izquierdo ha explicat amb detall que el manteniment de la rotonda serà responsabilitat de la Generalitat de Catalunya perquè també afecta un vial amb titularitat d'aquesta institució i que es realitzarà una topografia de detall dibuixada a escala. Ha anunciat, a més, que es convocarà una nova reunió a l´Ajuntament amb tots els veïns afectats. Un cop feta se seguirà amb el projecte constructiu que es tindrà a finals de setembre i es continuarà amb la licitació d´obres. Així, entre l´abril i el juny de l´any que ve podrien iniciar-se les obres i després de mig any, si no sorgeix cap imprevist, la nova rotonda ja seria una realitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Ofici funeral per Josep Maria Casals a l'església parroquial de Berga aquest dissabte
Berga s'acomiada de Josep Maria Casals, el Casalets

Berga s'acomiada de Josep Maria Casals, el Casalets

L'església parroquial berguedana acull l'últim adéu a qui fou el primer premi a la Cultura...

Gironella, Guardiola i la Pobla demanen ajudes per a equipaments a la Diputació

Gironella, Guardiola i la Pobla demanen ajudes per a equipaments a la Diputació

L'ens provincial dota un fons amb 30 milions d'euros per als consistoris

Els agenst rurals detecten un niu de vespa asiàtica a Avià

Els agenst rurals detecten un niu de vespa asiàtica a Avià

Els agents rurals han detectat un nou niu de vespa asiàtica ( Vespa velutina) al...

FEDAC Gironella acull l'exposició «L'esperança també juga» de Siro López

FEDAC Gironella acull l'exposició «L'esperança també juga» de Siro López

La mostra constata la capacitat dels nens d'arreu del món de jugar i crear tot i les adversitats...

Elena Boix: «El procés creatiu ha estat durant la lectura del llibre»

Elena Boix: «El procés creatiu ha estat durant la lectura del llibre»

L'artista presenta una exposició basada en el llibre «Ànima», de Wadji Mouawad, que es pot visitar...

Gironella, Guardiola i La Pobla demanen ajudes a la Diputació

Gironella, Guardiola i La Pobla demanen ajudes a la Diputació

La presidenta de l'ens Mercè Conesa visita les poblacions per escoltar els projectes berguedans

Enllaços recomanats: Premis cinema