LLUÇANÈS

La rotonda de la carretera de Sabadell a Pinós costarà 400.000 euros

Presenten públicament el projecte que ha de millorar la seguretat en aquest tram de Prats de Lluçanès

01.06.2016 | 12:37

El diputat d´Infraestructures viàries i mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega; el gerent del mateix departament, Vicenç Izquierdo, i l´alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, han presentat públicament el projecte de rotonda a la cruïlla de les carreteres de Sant Feliu Sasserra, la de Pinós i el carrer de Josep Cirera a la Sala de Plens de Cal Bach.

Isaac Peraire ha obert l'acte tot exposant els motius de la xerrada i explicant el procés de treball iniciat el passat setembre del 2015 per l'Ajuntament de forma conjunta amb la Diputació. Ha remarcat també el suport polític unànime per tirar endavant aquest projecte després que el grup municipal a l´oposició, CiU, presentés una moció per tirar endavant una rotonda al punt indicat en l´últim ple celebrat el passat 27 d´abril. Amb la construcció de la nova infraestructura se solucionaran diverses mancances detectades per l'Ajuntament i traslladades a la Diputació de
Barcelona, que les ha estudiat i treballat: L´excés de velocitat en aquest punt d´entrada al poble, la mala la visibilitat en la sortida amb pendent des del carrer de Josep Cirera, la mala connexió amb el camí de Sant Sebastià, el mal ús amb maniobres de canvi de sentit en aquest tram i la manca de passos de vianants en una zona molt concorreguda per a la pràctica esportiva.
Jordi Fàbrega ha destacat que la rotonda no es tracta d´un caprici si no d´una necessitat per a millorar la seguretat viària i la dels vianants en aquest punt d´entrada al sud-oest del municipi.
La presentació pública, que posa en relleu la voluntat de l´equip de govern tant de Prats com de la Diputació de tirar endavant amb processos participatius perquè les diverses parts implicades puguin aportar-hi la seva visió, ha acabat amb el vistiplau de tots els veïns assistents després de fer diverses apreciacions.

Jordi Fàbrega ha detallat que, a hores d´ara, la creació de la rotonda s´estima que tindrà un cost màxim de 400.000 euros, dels que la Diputació n´assumirà 300.000 i la resta, l´Ajuntament de Prats de Lluçanès. El diputat ha insistit en què hi pot haver una rebaixa econòmica a mesura que avanci la redacció i creació del projecte i que tota rebaixa econòmica suposarà un estalvi en la inversió que hagi de realitzar el
Consistori, segons s´ha estipulat per conveni.

Vicenç Izquierdo ha explicat amb detall que el manteniment de la rotonda serà responsabilitat de la Generalitat de Catalunya perquè també afecta un vial amb titularitat d'aquesta institució i que es realitzarà una topografia de detall dibuixada a escala. Ha anunciat, a més, que es convocarà una nova reunió a l´Ajuntament amb tots els veïns afectats. Un cop feta se seguirà amb el projecte constructiu que es tindrà a finals de setembre i es continuarà amb la licitació d´obres. Així, entre l´abril i el juny de l´any que ve podrien iniciar-se les obres i després de mig any, si no sorgeix cap imprevist, la nova rotonda ja seria una realitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Moment de la passada d'aquest dissabte.
Berga surt al carrer per viure la Festa dels Elois

Berga surt al carrer per viure la Festa dels Elois

Enguany s'estrena el Rapte de la núvia, acte nou amb el qual els organitzadors volen allargar el...

Castellar de n'Hug acull unes colònies d'estiu per a fills de famílies LGTBI

Castellar de n'Hug acull unes colònies d'estiu per a fills de famílies LGTBI

Una quinzena d'infants combinen activitats de lleure i esportives amb tallers per fomentar el...

Neix una fundació per a la inserció laboral al Berguedà

Neix una fundació per a la inserció laboral al Berguedà

L'organisme vetllarà per les persones en risc d'exclusió social al territori

La Diputació actua en trams de la carretera de Navàs a Viver

La Diputació actua en trams de la carretera de Navàs a Viver

La Diputació de Barcelona ha iniciat les obres d'eixamplament de dos punts de la carretera...

Festa dels Elois 2017: consulta tots els actes

Festa dels Elois 2017: consulta tots els actes

Enguany el programa inclou més propostes lúdiques i divertides

Un estudi detecta mancances al sector agroalimentari del Berguedà i proposa canvis

Un estudi detecta mancances al sector agroalimentari del Berguedà i proposa canvis

La millora de les competències directives dels empresaris, l'aposta per la innovació i més treball...

Enllaços recomanats: Premis cinema