La gestió feta per la CUP de la seva primera Patum ha rebut una bona nota segons la valoració que en fan representants de colles i entorn patumaire, i del teixit associatiu consultats per aquest diari. Han coincidit que la presa de decisions s'ha fet de forma consensuada i que als nous dirigents, tot i la seva inexperiència, no els ha tremolat al mà a l'hora de prendre decisions com aturar la passada a causa de la tempesta de dissabte o tancar l'accés a la plaça diumenge al primer salt pel risc que la massificació suposava per a la seguretat del públic.

Jaume Casadesús, líder dels turcs i cavallets i que és el cap de colla més veterà de la festa, opina que l'executiu "ens ha demanat i escoltat i, finalment, deixat fer". Diumenge, amb l'episodi de massificació extrema es va generar una situació complexa. "Els caps de colla tampoc estàvem gaire tranquils, allò se'ns escapava de les mans i no va passar res perquè Deú no va voler". Creu que va ser encertada la decisió de tallar una estona l'accés a la plaça per frenar el risc que algú prengués mal a causa de l'aglomeració. "La regidora Mònica Garcia va baixar i va parlar amb nosaltres, va reaccionar bé, tot i que segur que estava espantada com nosaltres".

Una altra opinió és la del portaveu dels geganters Pere Gendrau, que posa "bona nota" a la gestió de Patum de la CUP. "Hi ha hagut una comunicació fluida i això és important". Gendrau ha destacat el bon fer de l'executiu "tant a l'hora de muntar els actes d'aniversari dels gegants com un cop la Patum ja estava engegada". També ha destacat la capacitat de reacció davant la massificació de diumenge, per exemple.

Per la seva banda Gemma Rodríguez, la restauradora de la comparseria, posa "un excel.lent" a la gestió feta pel nou govern. "Només puc dir-ne coses positives". En destaca el fet que per primera vegada s'hagi aplicat un protocol d'actuació per a casos de pluja a través de la coordinació dels caps de colla, l'alcaldessa i la regidora de la festa i ella mateixa. "El contacte va ser molt fàcil i això ens va facilitar la feina" de posar a aixopluc la comparseria dissabte quan plovia a bots i barrals, i evitar així que les figures es fessin malbé. Rodríguez també destaca el fet que amb el nou govern ella ha cobrat mensualment la seva feina, un fet que valora i agraeix.

Fonts de la Comissió del Centenari, que integra diferents entitats i associacions de veïns de la ciutat, també han fet una bona valoració de la gestió feta per la CUP. "Creiem que ha estat una bona Patum i que, tot i el debat sobre l'assistència de l'equip de govern als oficis de la festa, en conjunt han sabut gestionar bé la Patum, sobretot diumenge quan hi va haver un excés d'afluència a la plaça i es va haver de restringir l'accés". Fonts de la comissió han afegit que "la celebració gegantera i la resta d'activitats han estat excel·lents". Per això en fan "una valoració positiva".

Per la seva banda, el periodista i empresari Xavier Gual opina que "l'estil de la CUP per la Patum l'hem vist sobretot en dues imatges visuals: els regidors esperant a la llinda de l'entrada de l'església la sortida de tot el seguici oficial de l'ofici, i la decisió de treure del balcó municipal els caps de la Guàrdia Civil, dels Mossos, de la Guàrdia Urbana i el bisbe, em semblen dues accions molt visuals i contundents dels nous temps que han de venir amb moltes altres decisions d'aquesta mena".