Joan Tardà, el número 2 d'ERC a les properes eleccions general a Espanya que tindran lloc el 26 de juny, ha dit aquest dijous a la tarda a Berga, que els republicans «intentarem guanyar les eleccions». Tardà ha dit que «és molt important que tots els partits sobiranistes ens vagin molt bé les eleccions» perquè l'independentisme «sigui fort a Madrid, sobretot ara que el nostre govern té el mandat de culminar 14 mesos el procés de desconnexió. Tardà opina que «ja ens anem acostant al moment zero» i «serà molt important que a Madrid tinguem força».

El dirigent republicà ha dit que s'han d'aprofitar els escons independentistes a Madrid «per tal d'internacionalitzar la causa dels catalans». També perquè des de la capital espanyola «podem contribuir a acumular forces a aquí» i en tercer lloc «perquè hem de dir a l'esquerra espanyola que estem disposats a ajudar-los en tot sempre que ells ens paguin amb la mateixa moneda».

El dirigent republicà ha fet una passejada pel carrer Major on ha saludat a diferents comerciants i també del passeig de la Indústria (el Vall). Ha continuat la seva visita a Puig-reig.