La Unió de Botiguers i Comerciants de cal Rosal han decidit assumir l'organització i pagar-se la fira tèxtil L'Entrefils per evitar que aquesta mostra que ja està arrelada al nucli, es perdi atès que el govern de l'Ajuntament d'Olvan ha decidit no organitzar-la ni pagar-la com feia fins ara. Així ho ha explicat aquesta tarda de divendres el president de de l'entita Xavier Corriu en la presentació del certamen que enguany se celebrarà els dies 11 i 12 de juny. Fins ara, es calcula que l'Entrefils ha portat 4.500 persones a Cal Rosal.

La mostra l'Entrefils enguany arribarà a la setena edició gràcies a la voluntat dels comerciants de l'antic nucli fabril de tirar-la endavant en solitari malgrat que l'Ajuntament d'Olvan ja no la liderarà ni la pagarà com havia fet fins ara. El consistori que no ha enviat cap representant a la presentació tot i haver confirmat als comerciants que ho faria, col·labora a la mostra ajudant a fer el muntatge de les veles i assumint la seguretat de nit. Aquest diari ha intentat infructuosament parlar amb representants del govern d'Olvan.

El fet de no tenir el suport econòmic de l'Ajuntament fa que els recursos per fer la mostra provinguin dels diners que hi posen els comerciants de cal Rosal i empreses de la comarca que hi han volgut donar el seu suport. El certamen passarà a tenir menys de la meitat del pressupost de la passada edició quedant-se enguany en els 4.000 euros. Uns diners que s'han aconseguit gràcies a els aportacions dels comerciants que creuen que l'Entrefils és un aparador que serveix per dinamitzar l'economia de cal Rosal i s'ha de mantenir ha explicat Xavier Corriu.

Per la seva banda, la directora de la mostra Esther Barniol ha exposat que a causa de les restriccions pressupostàries d'enguany hi haurà menys expositors. Seran una vintena respecte els 30 de l'any passat en què la mostra va ser més gran que mai. Amb tot ha destacat que es manté la qualitat i que els aficionats hi podran trobar expositors que participen en cites conegudes al sector com el de Palo Alto o el Festivalet, entre d'altres. Del Berguedà no hi haurà representants però si de la Catalunya central amb la presència d'un clàssic de la mostra Aixovar de Navarcles; a més de Baby and Love del Pont de Vilomara i Cosas con K de Llívia. La resta d'expositors provenen de diferents comarques catalanes.

El certamen manté les activitats per la quitxalla el dissabte a la tarda i, enguany hi haurà una exposició de màquines de cosir antigues que es podran veure als comerços locals així com el sorteig d'una cistella amb una trentena de productes cedits pels botiguers ha explicat la dinamitzadora comercial de cal Rosal Iolanda Mena.

Xavier Corriu el president de la UBIC de cal Rosal ha refermat la voluntat dels comerciants de tirar endavant el certamen, aquest anys i els propers perquè hi creuen. «Estem il·lusionats i amb ganes» d'impulsar la mostra, mantenir-la viva pel seu paper de motor de l'economia de cal Rosal i perquè lliga amb el passat tèxtil de l'antic nucli fabril.