Reactivar el Consell Escolar de Ciutat que fa 8 anys que està aturat. Aquest és el gran objectiu de cara al 2017 que s'ha fixat el govern de la CUP de Berga dins el Pla Educatiu de Ciutat (PEC). Així ho va exposar, ahir, Mònica Garcia, regidora d'Educació, en una trobada amb els infants, en la qual també va participar l'alcaldessa Montse Venturós, docents, una educadora social de la residència Sant Bernabé i els consellers i conselleres del consell d'infants.

Mònica Garcia va dir que hi ha diferents aspectes legals de la creació del consell que obliguen a fer-lo de nou. Va expressar la voluntat de fer-ho, i a més el dotaran d'activitat, va assegurar. També de cara al proper curs escolar, es vol impulsar que els alumnes provin oficis a les empreses berguedanes. Ara, això ja es fa individualment a cada centre però per al proper curs s'impulsarà com un projecte conjunt a nivell local amb l'objectiu que "sigui una referència per a les empreses i per als alumnes que vulguin fer-hi estades". Garcia va matisar que les propostes que fan "són informals" fins que no s'hagi creat el nou consell d'infants.

A la trobada d'ahir, la regidora va analitzar els projectes que es fan amb el suport de la Diputació de Barcelona: els tallers de suport a la funció educativa de les famílies i de suport a les competències clau, els programes "Coneguem els nostres parcs" i "Cultura emprenedora a l'escola", així com dels projectes propis de l'Ajuntament com els camins escolars, entre d'altres.