La pèrdua del control del vehicle és la principal causa d'accident a Berga

La xifra de sinistres creix lleugerament en un any mentre que cau el nombre d'atropellaments

05.06.2016 | 19:10
Accident de trànst a dins de Berga
Accident de trànst a dins de Berga

La pèrdua del control del vehicle és la principal causa d’accident de trànsit a la ciutat de Berga. Aquesta conclusió es desprèn de la memòria de la Policia Local que recull les dades registrades el 2015 amb l’objectiu de fer pública la tasca dura a terme pel cos de seguretat i també per donar a conèixer les incidències que han tingut lloc a la capital berguedana.

En el capítol d’accidents de trànsit registrats el 2015, la xifra de sinistres ha crescut lleugerament respecte del 2014, ha passat de 90 a 100 accidents a dins del terme municipal, l’11% més, un creixement inferior al que es va registrar fa dos anys, que va ser del 38%. De totes maneres, la causa principal que provoca aquests accidents continua sent la mateixa que anys anteriors: el no-control del vehicle. Dels 100 accidents del 2015, una quarta part (25) han estat causats per aquest fet. No respectar els senyals d’estop i cediu el pas i fer maniobres prohibides ocupen els llocs següents de la llista de causes de sinistres, així com també es registren un nombre destacat d’accidents a les sortides dels estacionaments.

Una de les xifres positives que formen part d’aquest capítol de la memòria del cos policial és el nombre d’atropellaments. Si bé els darrers anys la xifra havia crescut considerablement (el 2013 al 2014 el nombre de persones atropellades va passar de 5 a 13) el 2015 ha disminuït pràcticament a la meitat. Són 7 les persones que van ser atropellades per un vehicle dins del terme municipal. Majoritàriament corresponen a accidents que han tingut lloc fora dels passos de vianants i, principalment, per la manca d’atenció dels conductors i també al poc civisme d’alguns vianants.

El que tampoc ha variat respecte dels darrers anys són els carrers amb més accidents registrats. Segons la memòria, el passeig de la Pau, el de la Indústria i la carretera de Sant Fruitós continuen sent els punts de la ciutat amb més sinistralitat.


Controls d’alcoholèmia

Pel que fa als controls d’alcoholèmia, la Policia Local de Berga ha efectuat la xifra habitual realitzada els darrers anys, a excepció del 2014. El 2015 es van fer 2.618 proves i el 2013, 2.633. L’any passat en van ser només 1.328 perquè la màquina es va enviar a calibrar al Servei Català de Trànsit. De les 2.594 proves fetes el 2015, 2.618 van ser negatives i 24 de positives, amb un total de 15 denúncies.


Més homes i de 46 a 55 anys

Segons l’informe de la Memòria de la Policia Local del 2015 el perfil dels ciutadans accidentats continua sent majoritàriament masculí i d’una edat compresa entre els 46 i els 55 anys. L’any passat de les 128 persones que van estar implicats en un sinistre, 92 van ser homes i 36 van ser dones, és a dir, el 71% respecte del 29%. El 2014, els percentatges eren pràcticament idèntics. A més, entre els homes l’edat amb més sinistralitat és dels 46 als 55 anys i entre les dones, dels 26 als 35.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Puig-reig esdevé el centre del pubillatge amb l'acte de proclamació dels representants nacionals

Adrià Malagón i Dària Ferrer són nomenats hereu i pubilla de Catalunya a Puig-reig

Adrià Malagón i Dària Ferrer són nomenats hereu i pubilla de Catalunya a Puig-reig

Josep Pla, de la Valldan, és el nou hereu de les comarques barcelonines i agafa el relleu a Daniel...

Enllaços recomanats: Premis cinema