Els Castellers de Berga carreguen el primer 2 de 7

La colla va aixecar la construcció dissabte a Sant Quintí de Mediona i, tot i no poder-la completar, va signar la millor actuació de la seva història

06.06.2016 | 09:43
El primer 2 de 7 dels Castellers de Berga carregat, dissabte

Els Castellers de Berga han carregat la primera torre de 7 de la seva història. La colla berguedana va portar a la plaça, per primer cop, una de les construccions castelleres més complexes: el 2 de 7, el castell que els va quedar per provar en públic al final de la temporada.
Els de la camisa blava van provar la torre de 7 en la tercera ronda de l'actuació del passat dissabte a Sant Quintí de Mediona. Després de carregar-la satisfactòriament, va cedir i per tant, va quedar en carregada, tal com s'anomena en vocabulari casteller.
Després d'aquest primer intent, la colla continuarà treballant per assolir el repte d'aquesta temporada, que és completar la construcció sense problemes, una fita que esperen aconseguir en els propers mesos. Els Castellers de Berga es mostren satisfets pel bon inici de la cinquena temporada i també estan tranquils, ja que asseguren que els darrers 70 anys cap colla ha descarregat el 2 de 7 a la primera. L'actuació d'aquest cap de setmana a Sant Quintí de Mediona era la primera després de l'aturada que la colla ha fet per les festes de la Patum.
No obstant això, i tot i no haver descarregat la torre de 7, els Castellers de Berga van signar aquest dissabte la que ha estat la millor actuació de la seva trajectòria, segons el registre que ells mateixos porten. Els berguedans van fer un 4 de 7 amb agulla i un 5 de 7.
En aquesta ocasió van compartir diada amb els Castellers de Vilafranca, que van descarregar el 4 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles (el primer de gamma extra d'aquesta temporada) i el 3 de 9 amb folre.
La propera actuació de la colla del Berguedà serà a Manlleu, diumenge 12 de juny, amb els Nyerros de la Plana i els Esperxats de l'Estany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema