La Polifònica de Puig-reig retrà homenatge a Ramon Noguera amb dos concerts especials

El primer acte de record al director, mort el febrer, serà el 12 de juliol amb una actuació conjunta de la coral i la JONC

06.06.2016 | 13:54
Actuació de la Polifònica el setembre

La Coral Polifònica de Puig-reig retrà homenatge al seu director i alma mater, Ramon Noguera, mort el passat mes de febrer. Ho farà amb dos concerts especials que tindran lloc a Puig-reig en els propers mesos.

La primera cita serà el dimarts 12 de juliol al pavelló d'esports de Puig-reig en el marc d'un concert excepcional amb la interpretació de la 9a simfonia de L.V. Beethoven que anirà a càrrec, com no podia ser d'una altra manera, de la Polifònica de Puig-reig i amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) sota la direcció de Pablo González. Aquest concert forma part de la petita gira que les dues formacions realitzaran per Catalunya -dins de l'encontre que la jove orquestra realitza cada estiu- fent parada a l'Auditori de Girona, el Palau de la Música Catalana i el teatre Atlàntida de Vic, els 9, 10 i 11 de juliol. La darrera actuació serà a Puig-reig, poble de Ramon Noguera, que servirà per recordar el paper destacat que ha tingut en la història del món coral a casa nostra.

El concert s'iniciarà a les 21.00 h i les entrades anticipades, ja es poden comprar a través de la web Tincticket.com i a Esports Pujol de Puig-reig, tenen un preu de 12€ si s´adquireixen anticipadament. El dia del concert les entrades valdran 15€.

La segona cita serà el 30 d´octubre. La Polifònica de Puig-reig, juntament amb la cobla La Principal de la Bisbal oferiran un concert per destacar la vessant sardanista del director i també celebrant el 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista, entitat d'on va néixer la coral.


Aplec coral aquest diumenge

La demacració Bages-Berguedà de la Federació d'Entitats Corals de Catalunya celebrarà aquest diumenge, 12 de juny, un aplec coral també en homenatge a Ramon Noguera. La jornada tindrà lloc a Sant Salvador de Guardiola al llarg de tot el dia. Les activitats s'iniciaran amb una missa cantada a les 11. A continuació tindrà lloc el dinar de germanor amb els cantaires participants per seguir, a la tarda, amb l'acte central on les diverses corals interpretaran peces en solitari i els tradicionals cants comuns que posaran punt i final a la celebració.

La cap de la demarcació, Carme Quintana, ha recordat que aquest aplec se celebra cada cinc anys i ha matisat, però, que enguany serà especial, «perquè serà el nostre particular homenatge a Ramon Noguera, una persona molt estimada en el món del cant coral a casa nostra i que va ser un dels puntals de la nostra demarcació, i a qui li hem d'agrair la seva dedicació». Es preveu que al certamen hi participin al voltant d'una desena de les 22 corals que formen part de la FCEC de les comarques del Bages i el Berguedà. Quintana ha recordat que enguany, a més, tots els concerts de la Roda coral de la demarcació també han tingut un especial record per a Noguera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema