Sant Jaume de Frontanyà acollirà el proper juliol, un festival ecomusical que portarà al petit municipi prop de 2.000 persones de països d'arreu atrets per la pràctica de les teràpies alternatives a l'entorn natural. Es tracta d'un esdeveniment que multiplicarà considerablement el nombre d'habitants del poble més petit de Catalunya durant una setmana a la localitat. La proposta, impulsada per l'empresa Biomusicat SL, combina activitats relacionades amb les teràpies alternatives i la natura (ioga, meditació, agricultura ecològica...) durant el dia i concerts de música en directe i chill out al llarg de la nit.

L´alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós, veu amb bons ulls l´activitat, ja que suposarà una injecció econòmica per al municipi. A banda dels visitants que passaran pel municipi -tot i que la celebració serà en una finca a 3 quilòmetres del nucli urbà- ha recordat que l´organització del certamen s´instal·larà durant un mes als allotjaments de la zona i que també es preveu donar feina a gent del municipi per a tasques d´organització.

La programació d'aquest certamen multitudinari, però, ha generat alarma entre la població. Veïns i residents al municipi s'han organitzat per mostrar la seva disconformitat en la celebració del festival. A través d'un escrit que han fet arribar al Consell Comarcal del Berguedà i a d'altres administracions, alerten que Sant Jaume de Frontanyà «no disposa de mitjans tècnics ni personals per atendre i controlar» aquest esdeveniment. Afegeixen que els preocupa «seriosament, el perill d'un incendi forestal» i també l'impacte mediambiental que pot suposar per a l'entorn natural i la seva fauna i flora.

Lladós, però, assegura que s'està seguint el procediment habitual per a l'organització d'aquests tipus esdeveniments i que es disposa de tots els permisos necessaris per al desenvolupament de la celebració.