Una dotzena de restauradors del Berguedà van participar, ahir, al taller sobre al·lèrgens i intoleràncies a la cuina a la Fundació Alícia de Món Sant Benet. La sessió va durar dues hores i va consistir en una primera part teòrica, a càrrec de la doctora Elena Roura, responsable de Salut i Hàbits Alimentaris, i del xef responsable de l'àrea de Cuina, Marc Puig-Pey.

L'apartat teòric va tenir uns 30 minuts de durada. Durant la part pràctica, Marc Puig-Pey va elaborar plats a partir de solucions pràctiques per substituir els productes que generen les intoleràncies i al·lèrgies més comunes: lactosa, gluten i ou. Es van preparar truites, arrebossats i maioneses "a partir de receptes segures i creatives", van indicar fonts d'Alícia. Per la seva banda, fonts municipals van exposar que l´objectiu d'aquesta sessió "és conscienciar els restauradors sobre la importància d'oferir un servei de qualitat a clients amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries". L'activitat s'inclou a la Fira Ambsense que es farà el 18 de juny a Berga.