Berga inicia els tràmits per urbanitzar l'accés on es construirà el nou edifici del Serra de Noet

Aquesta obra és imprescindible per poder accedir al solar on s'ha d'edificar la nova secció de l'institut

09.06.2016 | 15:51

Després de nou mesos de gestió, aquest vespre de dijous, el ple de Berga tramitarà la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que farà possible urbanitzar el tram final del carrer del Pla de l'Alemany. Aquesta obra és imprescindible per poder accedir al solar on s'ha de construir el nou edifici de la secció d'institut SI del Serra de Noet. Justament aquest centre fa una dècada que ocupa unes instal.lacions que inicialment es va dir que serien provisionals en uns barracons davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al recinte del que fins l'any 1993 fou la caserna militar.

En la roda de premsa anterior a la celebració del ple ordinari municipal, aquest dijous, l'alcaldessa Montse Venturós ha explicat aquesta operació urbanística. Es tracta de canviar la delimitació d'aquest carrer que estava inclòs en un àmbit d'actuació urbanístic que no s'havia desenvolupat. I també canviar-ne la qualificació urbanística ja que passarà de sòl edificable a urbanitzable. Això permetrà completar la urbanització del carrer que ara no ho està i fer-hi passar els serveis com electricitat o per fer la xarxa de clavegueram.

La batlessa ha explicat que encara no saben què costarà aquesta intervenció. Ha exposat que d'acord amb un estudi fet en el seu dia "només l'electrificació valia 200.000 euros". Ara caldrà fer un projecte d'aquesta obra per saber quins seran els costos Ha explicat. Montse Venturós espera que les obres d'urbanització d'aquest carrer es puguin iniciar aquest 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema