L´equip de govern de Berga ha iniciat la tramitació de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que farà possible urbanitzar el tram final del carrer del Pla de l'Alemany. Aquesta expedient ha rebut llum verd en el darrer ple ordinari de Berga celebrat aquest dijous.

Aquesta obra és imprescindible no només per poder accedir al solar on la Generalitat ha de construir el nou edifici de la secció d'institut SI del Serra de Noet sinó també per fer-hi arribar els serveis com la llum. Justament aquest centre fa una dècada que ocupa unes instal.lacions que inicialment es va dir que serien provisionals en uns barracons davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al recinte del que fins l'any 1993 fou la caserna militar.

L'alcaldessa Montse Venturós va explicar ahir aquesta operació urbanística pendnet de fa anys. Es tracta de canviar la delimitació d'aquest carrer que estava inclòs en un àmbit d'actuació urbanístic que encara no s'havia desenvolupat. I també canviar-ne la qualificació urbanística ja que passarà de sòl edificable a urbanitzable. Això permetrà completar la urbanització del carrer que ara no ho està en el seu darrer tram i també fer-hi passar els serveis com electricitat o per fer la xarxa de clavegueram.

La batllessa ha explicat que encara no saben què costarà aquesta intervenció. Ha exposat que d'acord amb un estudi fet fa un parell d'anys «només l'electrificació valia 200.000 euros». Ara caldrà fer un projecte d'aquesta obra per saber quins seran els costos actuals ha explicat. Montse Venturós espera que les obres d'urbanització d'aquest carrer es puguin iniciar aquest 2016.

El Govern diu que farà l´institut quan el solar disposi dels «accesos i els serveis necessaris»

El departament d'Ensenyament català està a l'espera que l'Ajuntament de Berga acabi aquesta actuació per treure a concurs la licitació de les obres de construcció del nou immoble. Així ho explica la consellera Meritxell Ruiz en una resposta formulada pel grup del PSC que va fer pública ahir. Segons la consellera, la Generalitat disposa del projecte executiu per a la construcció de l'institut serra de Noet de Berga. «La licitació del concurs d'adjudicació del contracte per l'execució de les obres es publicarà en el moment que el solar disposi dels accessos i del serveis necessaris» conclou Ruiz en la seva resposta.

La construcció del segon institut de Berga és una vella assignatura pendent. Es va començar a gestar a principis de la passada dècada i de moment encara no s´ha aconseguit poder començar les obres. El Serra de Noet ocupa uns barracons des de l´any 2006.El Govern diu que farà l´institut quan el solar disposi dels «accesos i els serveis necessaris»