Creu Roja Berguedà ha presentat aquest dimarts a la tarda la memòria anual del 2015 amb unes dades que revelen que l'any passat l'entitat va atendre un total de 676 persones directament i va fer 18.557 intervencions. Segons la memòria, les intervencions de l'entitat es van centrar en els programes d'atenció a la infància, la gent gran, les persones amb diversitat funcional, l'ocupació, els socors i les emergències i la cooperació. Un dels camps on més va créixer l'activitat de Creu Roja va ser en l'atenció a la infància, amb un augment de totes les línies d'ajuda a l'alimentació infantil i de suport escolar, en especial a les dirigides als primers anys de vida. El pressupost de l'any passat va ser de 500.349 euros. D'altra banda, l'entitat ha organitzat pel proper 1 de juliol una jornada esportiva solidaria a Gironella amb el lema 'Números que posen fi a la desigualtat'.

L'activitat general de la Creu Roja Berguedà va créixer l'any 2015, segons revela la memòria anual de l'entitat, i va atendre un total de 676 persones amb 18.557 intervencions. Les actuacions van ser possibles gràcies a les aportacions de 2.056 socis i la feina de 223 voluntaris. La memòria presentada aquest dimarts a Gironella revela que l'any passat van créixer totes les línies d'ajuda a l'alimentació infantil i de suport escolar, especialment les dirigides als primers anys de vida, i també es van posar en marxa nous programes pensats per als nens.

L'entitat ha destacat que durant el 2015 es van implementar canvis qualitatius en els programes d'atenció social amb la intenció de "coresponsabilitzar" les persones beneficiaries i "donar-los eines per la presa de decisions". Així doncs, un dels canvis més destacats va ser la substitució de les ajudes alimentaries directes per targetes de pagament d'alimentació. Creu Roja vol que les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat puguin triar què mengen els seus fills i els puguin oferir una dieta variada i adequada a les necessitats nutricionals.

Pel que fa als altres àmbits d'actuació, destaca el servei municipal d'ocupació 'Ocupa't', que durant el 2015 va atendre 570 persones i va oferir 99 llocs de treball. En l'àmbit de socors i emergències, Creu Roja Berguedà va ser present en 163 activitats de la comarca amb serveis de prevenció, i va oferir formació a 93 persones en diversos cursos i xerrades. D'altra banda, també van créixer les activitats de divulgació i de captació de fons i es van reforçar els programes de Creu Roja Joventut.

Jornada esportiva l'1 de juliol a Gironella per recaptar fons

Durant la presentació de la memòria del 2015, Creu Roja Berguedà també ha donat a conèixer una iniciativa que s'ha organitzat pel proper 1 de juliol a Gironella amb l'objectiu de recaptar fons per a l'entitat. Amb el lema 'Números que posen fi a la desigualtat', l'entitat ha preparat una nit solidària amb tres activitats esportives per a totes les edats: una caminada solidària, una cursa d'orientació i una cursa solidària. Totes elles tenen un cost de 10 euros per inscripció. També hi ha la possibilitat de fer una aportació de 5 euros amb el que s'ha anomenat 'Fila 0'. La iniciativa solidaria s'ha organitzat conjuntament amb el Club d'Orientació del Berguedà i l'associació Mountain Runners del Berguedà.