El joc transmèdia del Camí de l'últim càtar, escollit pel Festival europeu d'Innovació digital

Belibasta, que busca dinamitzar el Camí ha estat seleccionat a París com una de les millors pràctiques a Europa

09.06.2016 | 17:46

El centre tecnològic Eurecat, com a membre del consorci Eurotransmedia, ha seleccionat el projecte de ludificació del Camí de l´Últim Càtar, entre les millors pràctiques transmedia europees.
 
El projecte català participarà, dins d´una sessió organitzada pel consorci Eurotransmedia, a "Futur en Seine", un dels esdeveniments d´innovació digital més importants d´Europa, que demà 10 de juny mostrarà a París les millors pràctiques en narrativa transmedia.
 
 El  joc impulsat pel Consell Regulador amb colaboració del Parc Natural de l'Alt Pirineu, que ha estat desenvolupat per l´empresa Iternatura, convida a descobrir 8 indrets del Parc  a partir del Camí de l´Últim Càtar i cançons i pistes amagades en el territori d´una manera molt interactiva.
 
El joc "Belibasta, el Camí de l'últim càtar" combina els nous suports tecnològics i la gamificació per jugar amb la història dels càtars i vincular-la al territori, tot utilitzant el transmedia storytelling. Les cançons i pistes amagades  als vuit pobles del camí, que s´hauran d´aconseguir mitjançant la tecnologia mòbil de l´aplicació mòbil TuristIQ
 
La proposta està pensada per ampliar el públic objectiu de la ruta, obrint-la també a un públic més familiar. A la web del joc es mostra el relat i els llocs, cançons i personatges i uns mots encreuats on es depositen les paraules claus col·leccionades a l´app i que permeten guanyar premis i recompenses.
 
L´empresa catalana Iternatura representarà Espanya a la sessió European Transmedia: Best Practices, dins el festival internacional "Futur en Seine", considerat un dels esdeveniments d´innovació digital més importants d´Europa, amb un projecte transmedia que ha creat per a donar a conèixer l'entorn del Camí de l'Últim Càtar, el tram de la ruta que va de la Seu d´Urgell a Àreu, dins el Parc Natural de l´Alt Pirineu.
 
La sessió, organitzada pel projecte Eurotransmedia, reunirà el proper divendres, 10 de juny, propostes d´Espanya, Bèlgica, Estònia, França, Suècia i Israel, en el decurs d´una sessió dedicada a mostrar les millors pràctiques internacionals en l´àmbit de la narrativa transmedia, una nova forma d'explicar històries fent servir formats tant emergents com tradicionals, a través de múltiples canals per crear universos en els quals entrar i submergir-se.
 
El consorci Eurotransmedia, del que Eurecat és un dels promotors, engloba els media clústers més influents del continent per impulsar els processos transmedia, considerats el futur de la indústria dels mitjans de comunicació.
 
El Camí de l´Últim Càtar

El producte turístic senderista "Belibasta, el Camí de l´Últim Càtar", ha estat promogut pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes amb el suport del Parc Natural  de  l´Alt Pirineu. La ruta de senderisme complerta discorre entre Bagà (Berguedà) i Tarascon d´Arièja (Arieja), seguint un traçat en certa manera paral·lel al Camí dels Bons Homes. La ruta travessa els entorns pirinencs per on es van moure bona part dels càtars catalans i els occitans que buscaven refugi a Catalunya. En concret, recrea el darrer viatge de Guillem Belibasta, últim  perfecte càtar conegut, nascut a Cubièra i mort a Vila-roja del Termenès, poblacions  situades dins de l´actual regió francesa de Llenguadoc-Rosselló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema