L'equip de govern de Berga ha iniciat la tramitació de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que farà possible urbanitzar el tram final del carrer del Pla de l'Alemany. Aquest expedient va rebre llum verd al ple d'anit. Aquesta obra és imprescindible no només per poder accedir al solar on la Generalitat ha de construir el nou edifici de la Secció d'Institut (SI) del Serra de Noet sinó també per fer-hi arribar serveis com la llum. Justament aquest centre fa una dècada que ocupa unes instal·lacions que inicialment es va dir que serien provisionals en uns barracons davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, al recinte del que fins l'any 1993 fou la caserna militar.

L'alcaldessa Montse Venturós va explicar ahir aquesta operació urbanística pendent de fa anys. Es tracta de canviar la delimitació d'aquest carrer que estava inclòs en un àmbit d'actuació urbanístic que encara no s'havia desenvolupat. I també canviar-ne la qualificació urbanística, ja que passarà de sòl edificable a urbanitzable. Això permetrà completar la urbanització del carrer que ara no ho està en el seu darrer tram i també fer-hi passar els serveis com l'electricitat o per fer la xarxa de clavegueram.

La batllessa ha explicat que encara no saben quant costarà aquesta intervenció. Ha exposat que d'acord amb un estudi fet en el seu dia "només l'electrificació valia 200.000 euros". Ara caldrà fer un projecte d'aquesta obra per saber quins seran els costos, ha explicat. Montse Venturós espera que les obres d'urbanització d'aquest carrer es puguin iniciar aquest 2016.