El grup municipal d'ERC a Berga ha demanat al govern de Berga que "posi fil a l'agulla per impulsar la ciutat". Així ho ha demanat l'edil Jaume Giménez en el ple d'aquest dijous. Giménez ha fet un balanç negatiu del primer any de la CUP al capdavant de l'executiu Berguedà. També s'ha mostrat crític amb el tarannà d'aquest partit en la política nacional. Tot i que ha dit que "cal posar en valor la sacsejada que la CUP ha fet a la política nacional" ha advertit del risc que provoqui "un trencadís" polític que transformi "la revolució dels somriures en el retrocés de les llàgrimes".

En la seva intervenció al ple, Jaume Giménez ha dit que "ens preocupa que la CUP pugui ser ostatge de la seva ideologia: es diuen anticapitalistes i és veritat perquè no fan propostes de promoció econòmica i quan en fan són de vol gallinaci" ha dit posant com a exemple el mercat de primavera. Giménez ha assegurat que l'executiu Berguedà "està fent bàsicament tasques de gestió administrativa".

L'edil Giménez ha assegurat que "treballar no sempre és fer feina" i ha retret que no s'hagi impulsat els pressupostos participatius. L'edil republicà ha lamentat que la ciutadania no tingui informació de les peticions d'ajudes econòmiques per desenvolupar projectes a les meses de concertació de la Diputació. I ha demanat al govern que treballi per dinamitzar la ciutat i "projectar Berga com a referent dels actius que té".

L'alcaldessa Montse Venturós ha resposta a ERC que el ple "no és un espai per fer propaganda política". La batllessa hi ha afegit que "no respondré cap dels seus intents de fer-nos saltar".

Propostes de dinamització

ERC ha lliurat als regidors del govern i de la resta de grup un ventall de propostes del seu programa electoral per impulsar la ciutat en els àmbits de la sanitat i els esports que l'alcaldessa ha agraït.