El proper diumenge 19 de juny s´estrenarà a Berga Queralt!, un petit musical, una obra creada per ser interpretada pels alumnes de l´Escola municipal de música de Berga i escrita per Robert Agustina (música) i Xavier González-Costa (text). Des de l´Escola es va encarregar aquesta obra per tal de commemorar el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt pensat per poder-se interpretar en una franja d´edat de 6 a 11 anys.

Queralt! Un petit musical és una obra musical que està a cavall d´una cantata tradicional i un musical perquè malgrat haver-hi un cor estable, la narració de la història té un format teatral i dinàmic. La història d´una nena que es perd per la obaga de Queralt és el fil conductor d´una peça musical que s´estructura en 10 cançons que evoquen els sentiments que provoca la muntanya de Queralt pels berguedans.

En la presentació que s´ha fet aquest dissabte al matí hi ha assistit Robert Agustina, compositor i autor de la part musical, Xavier González-Costa, escriptor i autor d ela lletra de les cançons i el conte i Xavier Llobet, director de l´Escola Municipal de Música. L´autor del text, Xavier González-Costa ha destacat que s´ha volgut fer una història transversal que toqués la vena als Berguedans a través d´una muntanya que per a molts d´ells és un punt emblemàtic. González ha explicat que s´ha volgut estructurar en un format teatral i no amb el d´una cantata tradicional i que els actors que fan els personatges, a banda de text també cantaran.

Robert Agustina, autor de la música ha explicat que ha volgut crear una música totalment nova sense cap referència a melodies berguedanes conegudes i que aquestes reflectissin l´esperit del text. Pensa que moltes d´elles evocaran els sentiments que els berguedans tenen evers Queralt.

En aquesta cantata hi participaran uns 100 nens i nenes de l´escola municipal de música, 30 músics en directe i també 5 actors provinents de la Farsa i Munt d´Arts.

A banda de les cançons, Xavier González-Costa ha escrit un conte que ha estat il·lustrat per la pintora berguedana Elisabet Calderer i que es posarà a la venda el mateix dia del concert. El conte també inclourà un CD amb l´enregistrament de la cantata que van realitzar alumnes i professors de l´Escola municipal de música de Berga.

El concert comptarà amb una posada en escena teatral i també amb les il·lustracions que ha adaptat a partir del conte de la mateixa Elisabet Calderer. Les entrades costaran 10€ i es poden adquirir de manera anticipades a Tincticket.com