Berga serà un dels cinc punts que acolliran les mobilitzacions de l'Onze de Setembre

L'assemblea comarcal de l'ANC es reunirà per valorar la decisió, de la qual no tenien constància abans de dissabte

13.06.2016 | 00:00
Bagencs a la concentració de l´any passat a Barcelona
Bagencs a la concentració de l´any passat a Barcelona

La capital berguedana serà un dels escenaris de l'Onze de Setembre. El ple del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va escollir dissabte les cinc ciutats que acolliran les mobilitzacions, i Berga serà un dels punts on hi haurà concentracions. Les manifestacions estaran repartides en diferents punts del territori català amb l'objectiu de descentralitzar la mobilització de Barcelona, on s'ha portat a terme en els darrers dos anys.
Cada seu tindrà un eix temàtic per mostrar els actius del país. S'ha escollit Berga com una de les ciutats que han sabut conservar més bé les tradicions, tenint la Patum com a exponent màxim de la preservació del patrimoni cultural. Un altre criteri per triar Berga -i les altres ciutats que seran les seus de la mobilització ciutadana- és la voluntat que les cinc manifestacions quedin ben repartides en el mapa del país. A part de Berga, les altres ciutats a on hi haurà concentracions seran Barcelona, Lleida, Tarragona i Salt.
Aquesta ha estat la decisió final de l'ANC, però el cert és que els seus membres encara estan dividits entre els que aposten per una mobilització única -a Barcelona o a qualsevol altre indret del país- i els que opinen que amb cinc manifestacions s'aconseguirà convocar més persones per la Diada de l'Onze de Setembre.

"Encara ho hem de valorar"
El president de l'ANC al Berguedà -i un dels representants de la Catalunya Central-, Manel Escobet, assegura que no tenia constància que Berga seria una de les seus abans de la reunió que va tenir lloc dissabte. "Per a qualsevol ciutat és un honor acollir aquesta mobilització, però el cert és que no ho sabíem i ens vam mostrar sorpresos en saber que Berga serà un dels escenaris de l'Onze de Setembre", afirma.
Els membres berguedans de l'ANC celebraran una reunió demà per "valorar la decisió" i instar el secretariat que els diguin quina és la fórmula per acollir una mobilització d'aquestes dimensions a Berga. "Pocs dies abans haurem celebrat els actes del centenari de la Mare de Déu de Queralt, amb una Patum inclosa. Segur que si s'acaba de perfilar Berga com una de les seus, ens organitzarem i tot sortirà bé, però de moment no donem per fet que Berga serà una de les ciutats que acolliran les mobilitzacions", destaca Escobet.
El president de l'ANC al Berguedà també diu que encara fal-ten tres mesos i que abans s'han de decidir altres temes importants com si l'Assemblea es posiciona a favor de la celebració d'un referèndum d'independència vinculant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema