El Berguedà presenta la nova oficina energètica per facilitar la feina als municipis

El Consell Comarcal estrena el servei conjuntament amb una exposició dins de la Setmana Europea de l´Energia 2016

18.06.2016 | 07:42
Presentació de l´oficina i de l´exposició
Presentació de l´oficina i de l´exposició

El Berguedà estrena oficina energètica. Un servei que té com a principal objectiu l´assessorament en temes relacionats amb el consum i la despesa energètica destinat als ajuntaments de la comarca. Aquesta nova oficina, integrada dins del Consell Comarcal del Berguedà, és un dels primers passos de l'ens pel que fa a l'impuls d'una de les línies estratègiques d'aquest mandat: l'estalvi energètic i la unificació dels serveis relacionats amb el consum d'energia per facilitar la feina als municipis de la comarca.

D'aquesta manera ho ha explicat el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, davant dels alcaldes que han assistit a la presentació d'aquest nou servei que ha tingut lloc aquest dilluns a Berga. Segons Font, entre d'altres accions, aquesta oficina s'encarregarà de fer la gestió i el seguiment telemàtic dels consums energètics municipals, de l'elaboració d'informes de millora dels consums energètics dels diversos municipis o de realitzar auditories a edificis i espais públics per controlar-ne el consum i amb l'objectiu d'obtenir-ne un estalvi energètic.

Font ha matisat que es tracta d'un servei destinat als ajuntaments, i de moment, no s'atendrà directament als ciutadans, tot i que assegura que també se'n podran beneficiar de manera indirecta. A més, s'està estudiant el protocol a seguir per a combatre la pobresa energètica i que els casos dels usuaris de serveis socials que tinguin problemes per fer front als pagaments dels serveis bàsics també es derivaran a aquesta oficina per fer les corresponents auditories i decidir quines decisions s'acaben prenent.

El nou servei, que entrarà en funcionament al cent per cent al juliol, disposa d'una tècnica de medi ambient i una administrativa així com també d'un enginyer que es nomenarà en les properes setmanes. Fins ara s'ha estat treballant per recollir les dades energètiques i de consum dels ajuntaments perquè els tècnics la puguin centralitzar i començar a treballar per a la unificació i la realització dels corresponents estudis.

La presentació del servei s'ha fet dins dels actes de la Setmana Europea de l'Energia 2016 conjuntament amb la inauguració de l'exposició sobre energia i canvi climàtic Actuem amb energia de la Diputació de Barcelona que estarà oberta fins el diumenge de 5 a 8 del vespre a la sala petita del Casino de Berga.

A l'acte també hi ha assistit el diputat adjunt d'Espais Naturals i alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que ha anunciat que un dels objectius d'aquesta oficina és, també, la de treballar per a una aposta més decidida cap a les energies renovables, i en el cas del Berguedà en una clara direcció: la de la biomassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema