«Berga viu l'estiu» explora el món medieval

L'Ajuntament programa diferents activitats per dinamitzar l'activitat turística

18.06.2016 | 07:42

Com ja és habitual, cada any i sota el lema ´Berga viu l´estiu´, l´Ajuntament de la capital berguedana ofereix un seguit d´activitats amb l´objectiu de dinamitzar l´activitat turística i cultural a Berga. Enguany, dins el programa destaca l´oferta gratuïta centrada en el món medieval, en què s´hi inclouen dues activitats sota els títols ´Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt´; i ´Guillem de Berguedà. La destral i la rosa´.

Així, la primera de les activitats del programa ´Berga viu l´estiu´ es farà el dissabte 16 de juliol i sota el títol ´Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt´, de les 6 de la tarda a les 7 del vespre es farà una ruta per descobrir el món dels càtars i el seu evangeli secret, els costums i rituals iniciàtics dels templers i la seva relació amb el gran trobador guerrer, Guillem de Berguedà.

Així, es podrà conèixer de prop el passat càtar i templer de Berga i de la comarca a través de la història i la literatura dins el marc del territori. La sortida es farà des de l´aparcament del Santuari de Queralt i la ruta s´inclou dins els concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

En la mateixa línia, el dissabte 23 de juliol i també el dissabte 6 d´agost es faran dues sortides centrades en ´Guillem de Berguedà. La destral i la rosa´. Serà a les 7 del vespre des de l´aparcament del restaurant Els Roures d´Espinalbet i comptarà amb un sopar opcional al mateix restaurant a partir de les 9 del vespre, el preu del qual serà de 20 euros i pel qual cal prèvia reserva al telèfon 938211384.

La ruta permetrà endinsar-se en l´amor cortès de l´època medieval a través de la poesia trobadoresca i els gèneres que va cultivar la lírica occitana en un dels escenaris més sublims i fantàstics del Berguedà: el poble d´Espinalbet, on va tenir-hi el seu castell un dels trobadors guerrers més grans de la història.

Properament es donaran a conèixer la resta d´activitats que formaran part del programa complet de ´Berga viu l´estiu´.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema