L'Escola d'Emprenedors del Berguedà que se celebrarà a Berga del 4 al 15 de juliol, enguany recupera l'acreditació d'Universitat d'Estiu ja que l´alumnat podrà convalidar la seva assistència amb 1,5 crèdits de lliure elecció.

El certamen el promou l'Agència de Desenvolupament del Bergued`ai al delegació al Berguedà d ela Cambra de Comerç amb l'objectiu de «continuar mantenint els lligams amb el territori, fer activitats en col·laboració amb altres institucions i fomentar l´esperit emprenedor».

Els organitzadors han explicat que l´Escola d´Emprenedors «és un cicle de formació intensiu que té per objectiu difondre l´esperit emprenedor i capacitar als joves en la creació d´idees i el procés emprenedor, en el qual es treballen tots els àmbits relacionats: des del generació de la idea fins a la posada en marxa del projecte, passant per les habilitats personals, la creativitat, els recursos o les primeres passes del negoci, entre d´altres»

Es tracta d'un cicle formatiu gratuït que «pretén acollir a tots els joves dinàmics, proactius i emprenedors que hagin finalitzat els estudis o estan en els últims cursos tant universitaris com de formació professional, però també, a empresaris individuals de recent creació, o a tota aquella persona amb ganes d´aprendre a emprendre»

Canvis docents

Enguany, la metodologia docent canvia i s'enfoca a la praxis del procés emprenedor, més que ens les àrees funcionals clàssiques. D'aquesta manera, es pretén seguir un ordre lògic del que es troba la persona emprenedora a l'hora de crear el seu negoci. La simulació, les visites i les dinàmiques de grup seran eines habituals a l'aula. La majoria de professors són docents que actualment exerceixen en universitats i escoles de negoci, però que a més han viscut la seva pròpia experiència com a emprenedors. Així, s´ofereix una formació molt pràctica i actualitzada amb classes dinàmiques i participatives en les quals es desenvolupa el procés ideal per aplicar tot allò que han après en els seus projectes.

Com a principal novetat, l´Escola d´Emprenedors rep l´impuls del programa Itineraris d´Emprenedoria Juvenil, de la Cambra de Comerç, que posa al servei de l´activitat econòmica del Berguedà una nova iniciativa de suport a l´emprenedoria. Aquest programa ha de permetre una proporció equilibrada de formació grupal, formació individualitzada i assessorament que entronca de forma creativa amb la tradició ja consolidada de l´Escola d´Emprenedors. Així doncs, s´inclou un itinerari personalitzat d´informació, orientació i assessorament de 50 hores de durada de setembre a novembre, per poder donar una continuïtat i un reforç a l´alumnat que ho desitgi, perquè les seves idees o projectes no quedin en un calaix sinó que esdevinguin una realitat.

L´Escola d´Emprenedors és una iniciativa de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Cambra de Comerç de Barcelona, comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Manresa, BBVA, l´Associació de Joves Emprenedors de Catalunya, l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, amb el suport la Diputació de Barcelona, el programa Catalunya Emprèn i la Fundación INCYDE.