L'Escola d'Emprenedors del Berguedà recupera l'acreditació d'Universitat d'Estiu

Aquest cicle formatiu gratuït se celebra del 4 al 15 de juliol

18.06.2016 | 07:42

L'Escola d'Emprenedors del Berguedà que se celebrarà a Berga del 4 al 15 de juliol, enguany recupera l'acreditació d'Universitat d'Estiu ja que l´alumnat podrà convalidar la seva assistència amb 1,5 crèdits de lliure elecció.

El certamen el promou l'Agència de Desenvolupament del Bergued`ai al delegació al Berguedà d ela Cambra de Comerç amb l'objectiu de «continuar mantenint els lligams amb el territori, fer activitats en col·laboració amb altres institucions i fomentar l´esperit emprenedor».

Els organitzadors han explicat que l´Escola d´Emprenedors «és un cicle de formació intensiu que té per objectiu difondre l´esperit emprenedor i capacitar als joves en la creació d´idees i el procés emprenedor, en el qual es treballen tots els àmbits relacionats: des del generació de la idea fins a la posada en marxa del projecte, passant per les habilitats personals, la creativitat, els recursos o les primeres passes del negoci, entre d´altres»
Es tracta d'un cicle formatiu gratuït que «pretén acollir a tots els joves dinàmics, proactius i emprenedors que hagin finalitzat els estudis o estan en els últims cursos tant universitaris com de formació professional, però també, a empresaris individuals de recent creació, o a tota aquella persona amb ganes d´aprendre a emprendre»

Canvis docents
Enguany, la metodologia docent canvia i s'enfoca a la praxis del procés emprenedor, més que ens les àrees funcionals clàssiques. D'aquesta manera, es pretén seguir un ordre lògic del que es troba la persona emprenedora a l'hora de crear el seu negoci. La simulació, les visites i les dinàmiques de grup seran eines habituals a l'aula. La majoria de professors són docents que actualment exerceixen en universitats i escoles de negoci, però que a més han viscut la seva pròpia experiència com a emprenedors. Així, s´ofereix una formació molt pràctica i actualitzada amb classes dinàmiques i participatives en les quals es desenvolupa el procés ideal per aplicar tot allò que han après en els seus projectes.
Com a principal novetat, l´Escola d´Emprenedors rep l´impuls del programa Itineraris d´Emprenedoria Juvenil, de la Cambra de Comerç, que posa al servei de l´activitat econòmica del Berguedà una nova iniciativa de suport a l´emprenedoria. Aquest programa ha de permetre una proporció equilibrada de formació grupal, formació individualitzada i assessorament que entronca de forma creativa amb la tradició ja consolidada de l´Escola d´Emprenedors. Així doncs, s´inclou un itinerari personalitzat d´informació, orientació i assessorament de 50 hores de durada de setembre a novembre, per poder donar una continuïtat i un reforç a l´alumnat que ho desitgi, perquè les seves idees o projectes no quedin en un calaix sinó que esdevinguin una realitat.

L´Escola d´Emprenedors és una iniciativa de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Cambra de Comerç de Barcelona, comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Manresa, BBVA, l´Associació de Joves Emprenedors de Catalunya, l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, amb el suport la Diputació de Barcelona, el programa Catalunya Emprèn i la Fundación INCYDE.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Un fragment de la nota.
L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

La iniciativa ha crescut i aquest curs hi ha en marxa dotze grups instrumentals amb un total de...

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

L'Associació del Tèxtil Mèdic Sanitari aplega 14 empreses amb 360 treballadors i desenvolupa 19...

El PDECAT de Vilada denuncia que el govern «no convoca els plens dins dels terminis legals»

El PDECAT de Vilada denuncia que el govern «no convoca els plens dins dels terminis legals»

Ho ha posat en coneixement del Síndic de Greuges i la direcció general d'Administració Local

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

La mostra recull la trajectòria de Lafarge Cementos, que té els seus orígens al Clot del Moro des...

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Les projeccions començaran el proper dia 3 de novembre i s'allargaran fins l'1 de desembre

Enllaços recomanats: Premis cinema