L'Escola Municipal de Música de Puig-reig arriba a Gironella de manera oficial. Després que durant aquest curs s'hagi posat en marxa l'aula associada del centre educatiu musical a Gironella, aquest dimarts s'ha signat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Puig-reig i el de Gironella per oficialitzar aquest projecte conjunt. Una iniciativa de la que s'han felicitat els responsables municipals dels dos ajuntaments.

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat que el conveni permet a Gironella disposar d'una extensió del centre educatiu de Puig-reig i que els alumnes del municipi veí no s'hagin de desplaçar, «posant fi a una reivindicació històrica». Per la seva banda, David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que el conveni suposa que el el consistori gironellenc es faci càrrec d'una part del cost dels alumnes de Gironella matriculats a l'escola de música, tant els que estudien a l'aula associada com els que es desplacen fins a Puig-reig. Després que durant aquest primer curs l'ajuntament de Gironella hagi fet front al 25% del dèficit dels seus alumnes, es preveu que el curs 2018-2019 faci front al 100% del dèficit dels alumnes gironellencs que estudien al centre (al voltant d'uns 20.000 euros)

D'aquesta manera, Gironella pot cobrir una oferta educativa que, per contra, si ho hagués de fer l'ajuntament de Gironella en solitari seria molt més costós econòmicament, i a la vegada, permet que l'Ajuntament de Puig-reig tingui menys dèficit pel servei d'escola de música. Cal recordar que les escoles de música es financen amb recursos municipals i amb les quotes que aporten els pares, ja que les subvencions de les escoles de música estan congelades des de fa uns cursos. El centre puig-reigenc té actualment uns 250 alumnes i el servei va generar, el curs passat, uns 60.000 euros de dèficit.

Noves classes

Durant aquest curs 67 alumnes de Gironella s'han matriculat a l'escola de música de Puig-reig (entre l'aula associada i el centre de Puig-reig) i a Gironella s'han realitzat quatre classes d'alumnes entre 2 i 6 anys. Pel proper curs es preveu ampliar un grup més i arribar fins als estudiants de 8 anys. Segons han indicat, es possible que es pugui fer també alguna classe d'instrument, tot i que es decidirà un cop s'hagin finalitzat les matricules.

Vida cultural i social

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, ha assegurat que «el fet que l'escola de música de Puig-reig arribi a Gironella no vol dir, només que s'hi facin classes i prou. Sinó que també hi implicat tot el que comporta, com són els concerts i la vida social al municipi, ja que l'escola de música té una vessant educativa però també cultural». Per la seva banda, Lluís Vall, regidor de Cultura de Gironella, espera que es continuïn teixint nous projectes de col·laboració entre els dos municipis a nivell cultural i en d'altres àmbits. Aquest any els dos consistoris també han treballat plegats en un projecte conjunt entre les dues biblioteques.