Berga acull una exposició sobre el dret d'asil i la crisi dels refugiats

La mostra «Contra Vent i Marea» es pot veure a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet

18.06.2016 | 07:42

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga acull fins el 30 de juny una exposició fotogràfica sobre la crisi dels refugiats a Europa que sota el títol de «Contra Vent i Marea»  reflecteix, a partir de testimonis reals d'aquesta crisi, i amb l'aclariment d'alguns conceptes bàsics sobre la situació dels refugiats, la situació d'abandonament i el qüestionament de si el dret d'Asil s'està garantint. Aquesta activitat l'organitza l'Ajuntament de Berga en col·laboració amb Amnístia Internacional.

Aquesta exposició, que es podrà veure en l’horari habitual de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, s’emmarca dins les actuacions del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra el dilluns 20 de juny i que té com a objectiu defensar i reivindicar el Dret d’Asil. Una crisi que, segons apunta la regidora d’Immigració, Anna Alsina «en els últims dos anys s’ha accentuat i que ha arribat a les nostres llars a través d’imatges dures i dramàtiques, alhora que molt reals». A la vegada detalla la necessitat de fer pedagogia i reflexionar sobre aquesta crisi. «Cal per davant de tot, qüestionar quines són les polítiques d’immigració i fronteres d’Europa, denunciar la situació que pateixen milers de persones que estan veient vulnerats els seus propis drets humans més bàsics. Al final només serà la força de la gent, que digui prou i es pugui posar en pràctica la solidaritat, el suport mutu i es denunciïn les directives i lleis migratòries que estan posant en joc els Drets Humans, així com també l’acord entre UE i Turquia», assegura la regidora.

En aquest sentit, fonts de l’àrea d’Immigració de l’Ajuntament de Berga han posat de manifest el fet que moltes persones han hagut de fugir dels seus països i de les seves cases perquè han vist perillar les seves vides com a conseqüència de conflictes armats i/o de situacions polítiques i humanitàries insostenibles en els seus països d’origen, motiu pel qual la regidoria se suma a la iniciativa liderada per ASIL.CAT #somrefugi, amb la finalitat de defensar el Dret d’Asil, de la mateixa manera que es defensa el dret a la vida i a la llibertat.

Bases de dades per oferir serveis per a refugiats
En la mateixa línia, des de l’Ajuntament de Berga es recorda a la ciutadania que segueix actiu el formulari per a recollir en una base de dades tots els recursos (traducció, habitatge, professorat, cessió d’espais, etc.) que es vulguin oferir per a l’acollida de persones refugiades a la ciutat. Aquesta base de dades es traspassa periòdicament a la Generalitat de Catalunya, que és qui està facilitant les dades a les entitats que gestionen l'acollida i ubicació de les persones sol·licitants d'asil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema