El Casal de Gent Gran acollirà el divendres 17 de juny a les 8 del vespre una xerrada col·loqui destinada a AMPAS i escoles del Berguedà. Aquest acte forma part de la primera Fira Ambsense, de coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que es farà aquest dissabte a Berga.Així, sota el títol «Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries a l´escola», la xerrada pretén donar a conèixer la problemàtica de les al·lèrgies i les intoleràncies i també resoldre dubtes a familiars i personal del món educatiu que s´enfronten cada dia a més casos ja sigui al menjador, al pati o a l´aula. Es comptarà amb tres especialistes que oferiran tres conferències relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies en l´àmbit escolar.

Una de les conferències anirà a càrrec del president d´Immunitas Vera. Associació Catalana d´Al·lèrgics als Aliments, Jaime Soler, i se centrarà en «L´al·lèrgia als aliments i el menjador escolar»La segona de les xerrades versarà sobre «Conviure amb la celiaquia: com evitar la contaminació encreuada», i anirà a càrrec de la representant de l´Associació de Celíacs de Catalunya, delegació territorial d´Osona, Noèlia Vallejo.La jornada dedicada a les AMPAS i a les escoles del Berguedà finalitzarà amb «La vida láctea», a càrrec del president fundador d´ADILAC. Associació Espanyola d´Intolerants a la Lactosa, Oriol Sans.La presentació de la jornada anirà a cura de la doctora Isabel Martínez, endocrina de l´Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

Aquest serà el darrer dels actes abans de la Fira Ambsense que començarà dissabte a les 9 del matí al Passeig de la Pau i s´allargarà fins el mateix dia a les 9 del vespre.

Talls de trànsit

Des d'aquets dijous i fins el proper dilluns dia 20 el carrer Gran Via en el tram comprès entre el sentit de pujada i baixada del passeig de la Pau romandrà tallat al trànsit i prohibit l´estacionament amb motiu del muntatge i desmuntatge i la celebració de la Fira Ambsense que es farà el dissabte dia 18 en aquesta zona.En aquests sentit, el mateix dissabte dia 18 restarà prohibit l´estacionament al passeig de la Pau de les 6 del matí a les 10 de la nit. La restricció d´aparcament al passeig de la Pau serà concretament des del carrer Gran Via fins a la carretera Sant Fruitós (el lateral a tocar dels jardins), en sentit descendent i el passeig de la Pau des del carrer Pere III fins al carrer Gran Via en sentit ascendent.Tant en sentit ascendent com descendent el passeig de la Pau romandrà sempre obert a la circulació del trànsit rodat.