Les figures de la Patum es quedaran indefinidament desades als magatzems de l'ajuntament per garantir-ne les condicions de conservació, perquè la humitat i les goteres de la Casa de la Patum les posaven en perill. Així ho va decidir el Patronat que gestiona la festa aquest divendres al vespre, en una mesura que ha d'activar el procés de rehabilitació del local habitual de la comparseria.

El director del Patronat, Albert Rumbo, va explicar que "tindrem la Casa de la Patum tancada fins que s'hagin solucionat els problemes o fins que s'hagi pogut trobar una altra ubicació alternativa per poder tenir les figures en les millors condicions possibles, així que, fins a nova ordre, la tindrem tancada". Rumbo va avisar que un episodi de pluges i els degoters posteriors podrien malmetre les figures.

Els serveis tècnics municipals ja han analitzat els locals de la Casa de la Patum i, per tant, ara decidiran, en funció de l'envergadura de l'actuació que s'hi hagi de fer, si la portarà a terme el mateix Ajuntament o l'ha de contractar a una empresa externa.

A la reunió de divendres també hi va assistir la restauradora de la comparseria, i va participar en la decisió acordada que les figures estaran més segures als magatzems dels baixos de l'ajuntament que no pas a l'espai museístic. Rumbo va remarcar que "es tracta d'una mesura de seguretat per tal que les comparses estiguin en les millors condicions a l'espera de trobar un lloc idoni, però, ara, el millor que tenim és l'ajuntament". En aquest sentit, el director del Patronat no va descartar que, en els pròxims mesos, si les obres han de durar gaire temps, es busqui un espai alternatiu provisional que permeti als berguedans i visitants veure les figures.