A mesura que s'acosta el judici per la presumpta agressió a un regidor del PP, fixat per aquest dimarts, la campanya de suport a Sergi Rodríguez, Teti, es va intensificant. Ahir al vespre unes tres-centes persones es van manifestar al centre de Berga per donar suport al jove acusat i reclamar-ne l'absolució. Els concentrats van començar la marxa a la plaça de Sant Joan lluint pancartes, estelades i cridant lemes contra un procés que, segons el seu parer, forma part d'una campanya de repressió de l'independentisme.

La manifestació va recórrer la ronda Moreta fins a tornar a la plaça de Sant Joan per la plaça de Sant Pere i el carrer Major. Tancat el recorregut, els manifestants es van concentrar a la plaça de les Fonts per llegir un manifest. L'acte va disposar de l'actuació de bastoners i castellers. Els impulsors de la manifestació i de la campanya de suport, que en les últimes setmanes s'ha centrat en les xarxes socials, van instar els presents a continuar al costat de Teti el dia del judici.

Els fets van succeir durant la Patum de l'any 2012, quan en el transcurs del Passacarrers de dimecres, el regidor del PP Joan Antoni López, que anava dins el cordó de les autoritats, presumptament, va rebre un clatellot de Rodríguez. El regidor va denunciar l'agressió i els insults rebuts i, a pesar de la campanya i les mostres de suport rebudes per Rodríguez, fins i tot de l'Ajuntament de Berga mateix, López ha mantingut la denúncia que conduirà al judici de dimarts. La fiscalia ha demanat per a Teti una condemna de 4 anys i nou mesos de presó i una multa de 3.600 euros. Els membres del grup de suport a Rodríguez van reiterar ahir que tot el procés, inclòs el judici i les demandes de la fiscalia, formen part d'un procés polític contra l'actual corrent sobiranista.