«Queralt! Un petit musical» omple a vessar el teatre de Berga

Més de 700 persones assisteixen a l'estrena de l'espectacle protagonitzat per 150 alumnes de l'escola de música i cinc actors

20.06.2016 | 17:39
Instant de l´espectacle
Instant de l´espectacle

El Teatre Municipal de Berga va quedar petit, diumenge, durant l'estrena de Queralt! Un petit musical. Un espectacle dirigit al públic infantil i familiar, encarregat per l'Escola Municipal de Música de Berga amb motiu dels actes de celebració del Centenari de la Mare de Déu de Queralt. Més de 700 persones van assistir ahir a la funció que va omplir a vessar el teatre de la capital berguedana, fins i tot, deixant espectadors a fora.

120 cantaires i 30 alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga, acompanyats dels actors Ferran Pujols, Anna E. Puig, Marc Corominas, Tanit Venturós i Clara Urgelés van donar vida als personatges de la historia inspirada en Queralt. El text i les lletres de les cançons són obra de Xavier González-Costa i la música, també inèdita, ha estat composada per Robert Agustina. Els dos berguedans, que s'han encarregat també de la direcció escènica i musical del muntatge valoraven molt positivament l'estrena de l'espectacle. Primerament per la bona resposta que ha tingut el públic amb el projecte i per altra banda, «per bon resultat qualitatiu». Segons González-Costa, els joves intèrprets van saber traslladar al públic els sentiments envers Queralt que buscaven els autors. «I quan s'aconsegueix transmetre alguna cosa als espectadors, no es pot demanar res més», sentenciava González-Costa. El director de l'Escola Municipal de Música de Berga, Xavier Llobet, també ha valorat molt positivament l'estrena del muntatge, després de mesos de feina per a la seva preparació. «Els alumnes s'han agafat el projecte amb moltes ganes i il·lusió», assegura.

Diumenge, a banda de l'estrena de l'espectacle, també es va presentar en públic el llibre que s'ha editat de la història. Aquesta publicació ha estat il·lustrada per la berguedana Bet Calderer i també inclou un disc amb les cançons del musical i les partitures. Alguns exemplars ja es van vendre al teatre i continuen a la venda a l'escola de música.

Repetició de l'espectacle

Després de l'èxit de l'estrena, els impulsors del projecte estudien la possibilitat de repetir el muntatge en els propers mesos. «N'hem quedat molt satisfets i és una llàstima que tanta feina s'esvaeixi després d'una única funció», ha dit González-Costa. Tot i que de moment no s'ha pres cap decisió en ferm, totes les parts implicades tenen ganes de programar una nova data per representar Queralt! Un petit musical, un tema que debatran properament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

La Farsa no convoca el concurs de Garrofes després de la baixa participació dels darrers anys

La Farsa no convoca el concurs de Garrofes després de la baixa participació dels darrers anys

El certamen per escollir els versos satírics que es llegeixen durant Els Pastorets s'ha celebrat...

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Puig-reig esdevé el centre del pubillatge amb l'acte de proclamació dels representants nacionals

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

L´Hospital Comarcal Sant Bernabé, entre els millors d´Espanya segons els premis Top 20

El centre hospitalari del Berguedà ha estat premiat en les categories de gestió global i àrea de...

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

Enllaços recomanats: Premis cinema