La plaça de la Vila ha estat l'escenari del minut de silenci que s'ha fet convocat per l'Ajuntament de Gironella per tal de condemnar l'assassinat d'una dona de nacionalitat marroquina a ganivetades.

L'autor confés de la mort es el seu cosí de 33 anys i de nacionalitat espanyola, veí de Gironella amb qui feia mig any que convivia al domicili familiar del seu tiet en un pis del bloc numero 24 de la carretera de Casserres.

L'autor confès del crim aquest matí encara no ha passat a disposició judicial segons han confirmat fonts dels Mosso d'Esquadra a Regió7. Es previst que ho faci en les properes hores.

La concentració l'ha encapçalat l'alcalde de Gironella David Font i ha aplegat a unes 200 persones. També hi ha participat l'alcaldessa de Berga Montse Venturós i la delegada territorial Laura Vilagrà entre d'altres. L'acte s'ha acabat amb un prolongat aplaudiment.

El consistori gironellenc ha decretat dos dies de dol oficial per l'assassinat.

Aquest dimecres l'Ajuntament de Berga ha emès un comunicat on condemna la mort de la dona i se suma a les mostres de condol. A través d'un comunicat, la regidora de l'àrea Social Anna Alsina, ha expressat el rebuig del consistori a qualsevol tipus de violència "ja sigui de caràcter patriarcals, domèstica, familiar o de dominació d'unes persones per sobre de les altres". La regidora ha expressat el seu condol a la família i veïns de la víctima.

Dimarts ja van condemnar els fets l'Ajuntament de Gironella i el Consell Comarcal del Berguedà també en segles comunicats

Suport municipal

L'Ajuntament de Gironella ha ofert el suport dels serveis socials i un pis a la família de la dona assassinada. Després del minut de silenci, amb la senyera onejant amb un crespó negre i a mig pal, l'alcalde David Font ha explicat que el consistori ha ofert els serveis de la treballadora i l'educadora social per fer «l'acompanyament a la família» i també «els hem ofert un pis i les ajudes necessàries fins que ells creguin oportú tornar a casa seva».

L'alcalde de Gironella David Font ha explicat que el minut de silenci d'aquest dimecres al matí ha servit «per mostrar el nostre rebuig més gran per aquest succés que ha trasbalsat a tot el poble» i la comunitat educativa en especial, atès que la dona morta era vídua i ha deixat orfe la seva filla que estudia a l'escola Fedac del municipi.

Font ha expressat també el suport a la comunitat educativa i a la família que «fa molts anys que viu al municipi» motiu pel qual aquest crim « ha estat un fet que ha colpit molt».