Finalitzen les obres de millora del camí de la tartera del massís del Pedraforca

L'actuació ha costat 50.000 euros i ha anat a cura de Senders del Pirineu i també el Taller Coloma

23.06.2016 | 14:02

Fonts de la Generalitat han explicat que el Parc Natural del Cadí-Moixeró ha finalitzat les obres de millora del camí de la tartera del Pedraforca, malmès per l'erosió provocada per les 20.000 persones que hi passen anualment. Es tracta d´un corriol  que havia quedat força malmès tan per  l'impacte del pas d'excursionites com per els forts aiguats que es van registrar dos estius enrere tal i com ja va informar aquest diari en el seu dia. Els treballs s'han enllestit dins del termini anunciat.

L´actuació, a càrrec de les empreses Senders del Pirineu i Taller Coloma, ha tingut un cost de 50.000 euros, i ha estat finançada amb una subvenció de l´Obra Social de la Caixa.

Més seguretat per als excursionistes
Fonts del Govern han explicat que l´objectiu és millorar la seguretat dels excursionistes que pugen al cim des del refugi Lluís Estasen per la ruta clàssica del coll del Verdet, i baixen per la tartera. Així, d´una banda, es vol reduir el risc d´accidents derivats de relliscades i caigudes, fins ara força habituals. Tot i tenir un fort desnivell i discórrer per una zona d´alta muntanya, el camí paral·lel facilita un ascens al cim més segur, evitant la grimpada del Verdet, on també es registren accidents. D´altra banda, l´actuació permet alliberar la tartera del gruix d´excursionistes, perquè pugui iniciar el seu procés de recuperació natural. Així, s´aconsegueix evitar la degradació dels hàbitats de tartera del Pedraforca, permetent la seva recuperació futura.

Els treballs d´estabilització del camí han consistit en la col·locació de troncs de castanyer sense tractar i xarxes de tela amb pedres, que s´han fixat al terra. Es tracta d´un sistema de baix impacte integrat en el paisatge. L´itinerari s´ha dissenyat perquè el pas del temps i d´excursionistes ajudin a la seva estabilització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema