Des d'ahir, l'àliga petita forma part de la imatgeria festiva del Col·lectiu Reusenc d'Acció Cultural. La figura es va presentar en públic en un acte d'estrena amb la presència del bestiari infantil de diverses manifestacions culturals del país, entre elles, una delegació de la Patum infantil de Berga.

L'àliga de la Patum infantil va apadrinar la nova figura, juntament amb la mulasseta de la colla gegantera de Reus. Per això, una delegació de la festa berguedana es va desplaçar ahir a Reus per participar als diversos actes. El portaveu de la Patum Infantil, Guillem Canal, va valorar positivament la sortida. Després de l'acte protocol·lari d'apadrinament amb la presència de representants municipals i els presidents de les tres entitats festives, va fer-se la presentació de la nova àliga, i, a continuació, va tenir lloc una cercavila amb tota la comparseria assistent d'arreu de Catalunya.

Tot seguit, l'àliga de la Patum també va fer el seu ball, amb la música interpretada per la Banda Simfònica de Reus. Per acabar, totes les figures van ballar conjuntament.