L'Ajuntament de Berga ha obert el termini per inscriure´s a activitats de la Carlinada que se celebra aquest cap de setmana a Berga i per algunes de les quals cal inscripció. Es pot fer a l´Oficina d´Atenció a la Ciutadania de l´Ajuntament de Berga, mitjançant el formulari que es pot descarregar de la web de l´Ajuntament de Berga. El preu per participar a les activitats és de 5 euros.

La primera de les activitats, consistent en un taller d´armes, es farà el dijous 30 de juny a les 7 del vespre al Castell de Sant Ferran. Es tracta d´una activitat pràctica en què s´explicaran diferents conceptes sobre les armes així com el funcionament d´un trabuc i l´explicació també del castell com a fortificació, la descripció d´un canó i la llençada de salves. El taller anirà a càrrec dels Trabucaires de Castellar del Riu i d´Albert Cols.

Divendres 1 de juliol a les 7 del vespre el Museu Comarcal de Berga acollirà la xerrada «El món carlista a Berga», a càrrec de Toni Gol, i a les 9 del vespre es farà un sopar carlí al celler La Tosca a l'edifici de cal Gironella. Per poder participar al sopar cal reserva prèvia a l´Oficina de Turisme de Berga abans del dijous dia 30 (93 821 13 84) i el preu del sopar serà de 15 euros. El mateix dia a les 11 de la nit a la plaça de Sant Joan l´historiador Albert Cols posarà a prova el coneixement dels i les participants sobre les guerres carlines a Berga a través del joc ´Berga o Barbàrie´, un concurs de preguntes i respostes que es desenvoluparà a través d´una pantalla gegant i mitjançant mòbils, per la qual cosa es recomana als i les participants portar la bateria carregada.

Dissabte 2 de juliol a banda de la resta d´activitats pròpies de la Carlinada, a les 8 del vespre es farà una ruta teatralitzada des de cal Gironella fins a la plaça Santa Magdalena, en què es farà una explicació de com era la ciutat, amb un petit refrigeri finalitzar la ruta.

El darrer dels tallers serà el diumenge 3 de juliol a partir de les 9 del matí, amb partida de paintball entre Carlins i Liberals al parc del Lledó.