La Generalitat ja deu a l'Ajuntament de Borredà 295.784 euros, situació que provoca tensions de tresoreria al consistori. Aquest deute ha obligat els responsables municipals a disposar d'una pòlissa de crèdit de 150.000 euros.

Segons ha explicat l'alcalde Joan Roma en un comunicat, aquesta situació "per un poble petit com Borredà, aquest és un import enorme que se suma al de tots els ajuntaments catalans i que en total sobrepassa els mil milions d'euros. En aquest conjunt de deute hi ha imports que corresponen a l'any 2013, de manera que la Generalitat és un dels principals morosos del país. Mal exemple per a tots", apunta el batlle. I pel que fa a la pòlissa amb Banc Sabadell, "en aquests moments l'Ajuntament està en números positius per un import de 26.625,71 euros, igual que en el compte de Catalunya Caixa amb un import de 8.264,06 euros".

D'altra banda, l'alcalde de Borredà ha informat que el tancament econòmic del consistori del 2015 s'ha situat amb un superàvit de 96.704 euros i un romanent de tresoreria de 330.961 euros. Segons Roma, aquest és el 6è any consecutiu que l'Ajuntament tanca amb superàvit.

L'alcalde Roma sosté que l'Ajuntament de Borredà "fa anys que gestiona sota el principi de l'austeritat i el bon ús de tots els recursos econòmics de què disposa, i sobretot aprofita totes les opcions de trobar subvencions d'altres administracions per poder dur a terme les principals inversions i actuacions, en infraestructures, equipaments i serveis".