«Pàtria» assoleix els 14.000 euros necessaris per ajudar a realitzar-ne la postproducció

La pel·lícula d'èpica s'estrenarà a sales comercials de Catalunya el novembre

30.06.2016 | 07:13

Objectiu assolit. La pel·lícula «Pàtria» rodada en escenaris del Berguedà, el Bages i el Solsonès ha aconseguit recaptar 14.000 euros a través d'una campanya de micromecenatge que ja ha conclòs. En total hi han participat més de 250 mecenes. El film dirigit per Joan Frank Charansonnet ha assolit el seu primer objectiu en menys de 30 dies.
Fonts de la productora han explicat que els 14.000 euros serviran per finançar part de la laboriosa postproducció del film. «En concret es destinarà la quantitat recaptada a les àrees d'imatge i so així com a la producció de la Banda Sonora Original i a la masterització, entalonatge, efectes visuals, animació, color».

Els productors mantenen la campanya a Verkami per assolir un nou objectiu: «doblar i subtitular la pel·lícula en anglès i augmentar-ne, d´aquesta manera, el seu ressò internacional». Els premis per a les persones que vulguin fer-hi noves aportacions «van des d´entrades per a la preestrena fins a visites guiades a les localitzacions del rodatge amb l´equip de la pel·lícula». El termini per fer donacions acabarà el dia 5 de juliol.

Un projecte autofinançat
El pressupost del  film és de 250.000 euros de capital privat «sense subvencions públiques» finançat per la productora cinematogràfica?Dejavu Films?en co-producció amb Capaneida Films. Pàtria s´ha rodat en llengua catalana amb càmeres d´última tecnologia 4K en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l´Empordà pensant en que sigui una producció comercial independent.
A l'estiu es duran a terme les tasques de post postproducció i muntatge, que actualment s´estan duent a terme als estudis de Barcelona All Films Juntos i Doblaje Digital, amb vistes a l´estrena a finals d´any.

Una llegenda
Pàtria?narra la llegenda d´Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. El film pretén refermar la identitat catalana des d´un punt de vista històric, fent una mirada als orígens des d´una nova òptica. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII ja que explica com la història/llegenda d´aquest cavallet got és transmesa oralment a un monjo a l´època medieval.
El repartiment inclou noms reconeguts com ?Boris Ruiz,?Miquel Sitjar,?Miquel Gelabert,?Joan Massotkleiner, Àngels Bassas,?Ali El Aziz? i el propi?Joan Frank Charansonnet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema