entenars de persones van sortir al carrer pels volts de les festes de la Patum del 1974 aprofitant la visita a Berga d´Arias Navarro, ministre en època de Franco. La societat educativa i els berguedans reclamaven un institut.

La construcció de l´edifici va iniciar-se el 1975 però les classes van començar el gener del 1976 a l´escola de rimària Santa Eulàlia perquè les

obres no havien acabat. L´octubre del 1976 les classes van poder començar al nou edifici, però l´espai de seguida va ser insuficient. Pocs anys després els alumnes de l´institut van haver de tornar a ocupar l´escola Santa Eulàlia perquè no hi cabien i s´hi van instal·lar durant diversos cursos els estudiants de batxillerat.

El centre es va ampliar el curs 2000-2001 amb una nova part on es van instal·lar el gimnàs, les aules d´informàtica i els tallers de tecnologia, i també diversos despatxos dels departaments dels professors. Va servir per esponjar l´espai, però no per encabir-hi tots els estudiants. L´ampliació no va ser suficient perquè els alumnes de batxillerat van continuar a Santa Eulàlia fins que l´escola de primària també necessitava aquest espai i es van haver d´instal·lar mòduls prefabricats al pati del centre de secundària que encara s´utilitzen per als alumnes de batxillerat.

Actualment, a banda dels 13 grups d´ESO i els sis de batxillerat, l´edifici de l´institut també acull tres cicles formatius de grau mitjà, un de grau superior i des de fa onze anys comparteix espai amb l´Escola Oficial d´Idiomes del Berguedà i els dos darrers cursos també amb l´Escola d´Adults del Berguedà.