El pavelló de Bagà acull avui, a les 5 de la tarda, l'acte de comiat a Josep Girabal i Vilar, de 58 anys d'edat, que va morir sobtadament dimarts a la tarda. El seu cos va ser trobat en una pista forestal a la zona de la font de la Vinya Vella, a prop del nucli del poble. Josep Girabal deixa vídua i un fill, que justament havia acabat de cursar segon de batxillerat a l'institut on treballava el seu pare.

Josep Girabal Vilar era fill d'Artés però estava estretament vinculat al Berguedà des de feia anys i vivia a Bagà amb la seva família. Era mestre de primària i va exercir la professió a les escoles de la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Alp. Actualment, feia dinou anys que treballava a l'institut l'Alt Berguedà de Bagà com a professor de llengua castellana. Girabal, que va entrar a treballar al centre als inicis de la seva creació fa dues dècades, va formar part de l'equip directiu de l'institut com a coordinador pedagògic durant un període de vuit anys. Posteriorment, va ser-ne el director durant quatre anys. La directora de l'institut, Núria Puig, ha explicat a Regió7 que Josep Girabal era "molt bon professional, un molt bon company. El trobarem molt a faltar. Estem molt tristos per la seva pèrdua".

Josep Girabal formava part de diferents entitats, com els Amics de l'Atletisme de Baga o el Club Esquí Coll de Pal. Col·laborava activament en activitats com la Moixeró Trail. Justament, dimarts, s'havia programat una reunió per qüestions relacionades amb l'organització d'aquesta cursa. Josep Noguera, president des Amics de l'Atletisme de Bagà, ha lamentat la mort de Josep Girabal. "És una pèrdua molt gran, sempre col·laborava en tot i era molt formal i complidor".