Els municipis del Berguedà (31 en total) no tindran cadascun el seu propi punt de recàrrega de cotxes elèctrics com pretenia ERC, que va defensar-ho a través d'una moció al darrer ple del Consell Comarcal, dimecres. El govern integrat per CDC i PSC ho troba inviable econòmicament i objecta que no s'ha acreditat que existeixi la necessitat que tots i cadascun dels municipis disposin d'un punt de recàrrega.

Amb tot, tant el govern com ERC i també la CUP van coincidir en la necessitat d'estudiar mesures que serveixin per promocionar els mitjans de transport sostenibles al Berguedà. La proposta d'ERC va quedar sobre la taula amb el compromís del govern d'estudiar de quina manera es pot facilitar la implantació de vehicles elèctrics. Un cop s'hagi estudiat amb detall i els tècnics hagin determinat la viabilitat de les mesures que es considerin adequades, es tornarà a portar al ple per tenir-la en compte.

El ple també va acordar estudiar una moció d'ERC perquè el Consell assumeixi les competències municipals del decret legislatiu 2/208 de protecció animal. La proposta es plantejarà al proper consell d'alcaldes per si ho consideren necessari i estan disposats a pagar-ho. Finalment, el ple, a proposta d'ERC, demanarà a la Diputació que estudiï crear la figura de dinamitzador cultural de la comarca i crear una agenda comarcal.