L'ascensor de Gironella segueix el seu camí d'èxits en diferents concurs d'arquitectura. El darrer reconeixement que ha obtingut és el Premi Catalunya Construcció 2016 en la categoria d´Intervenció en edificació existent.

Els Premis Catalunya Construcció 2016 es van lliurar adijous 30 de juny, en el marc de la Nit de la Construcció del Col·legi d´Aparelladors de Barcelona. A l´acte hi van assistit més de 500 persones, professionals i empresaris del sector de la construcció. El lliurament va ser presidit per Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Gosalves, president del Col·legi d´Aparelladors de Barcelona (CAATEEB). A la tretzena edició d'aquest guardons s'hi havien presentat 112 candidatures. L'obra de Gironella havia estat seleccionada com una de les 19 finalistes.

El jurat ha premiat l´obra de Carles Enrich, l'arquitecte autor del projecte, direcció i també coordinació de seguretat de l'obra per a l´empresa Construccions Solà-Cardona, i ha valorat positivament «el profund respecte per l´entorn existent».

L'obra inaugurada per la festa major de Gironelal del 2015, connecta el centre amb el barri vell. L'ascensor està fet amb acer, totxo i vidre, per respectar els elements patrimonials i se separa de les restes de la muralla del castell.

Guanyadors del certamen

Durant la Nit de la Construcció també es van premiar l´edifici d´oficines per a la seu corporativa d´Endress + Hauser a Sant Cugat del Vallès, en la categoria de Direcció d´execució de l´obra; el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en la de Direcció integrada de projecte; la Casa 1014 a Granollers, en la d´Innovació en la construcció; i l´edifici de l´antiga seu de l´ONCE al carrer Calabria de Barcelona, en la de Coordinació de seguretat i salut.